'7 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyene ifade özgürlüğü diyen yargı, 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesine de sessiz

H.K.G.’nin 6 yaşından itibaren babasının bilgisi ile bir cemaat mensubu tarafından cinsel istismara uğramasına yargının sessizliği sürerken; '7 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız'a verilen takipsizlik kararı gündeme geldi.

'7 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyene ifade özgürlüğü diyen yargı, 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesine de sessiz

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşından itibaren babasının bilgisi ile bir cemaat mensubu tarafından cinsel istismara uğramasına yönelik tepkiler artarken; yargının sessizliği de tepki çekiyor.

YILDIZ'A TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Yargının sessizliği devam ederken; 2015 yılında Kartal Hukukçular Derneği'nin '7 yaşındaki çocuklar evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız için yapılan suç duyurusu yeniden gündeme geldi.

Soruşturmada Yıldız hakkında takipsizlik kararı verilmiş; kararda, konuşmanın bütününde suç unsuru oluşmadığı belirtilmişti.

'7 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyene ifade özgürlüğü diyen yargı, 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesine de sessiz - Resim : 1

TAKİPSİZLİK KARARI VEREN SAVCI 'LAİKLİĞİ' SAVUNAN YURTTAŞI TUTUKLADI

Yıldız hakkında takipsizlik kararı veren savcı, 2017 yılında Okmeydanı'nda laikliği savunan Halkevleri üyesi bir kişi için tutuklama kararı vermişti.

Etiketler
Cemaat