Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Partili Örs'ü darp eden AKP'li Işık'ı övdü: Ecdat geleneğidir, adamın dibiymiş; elleri dert görmesin

"Üniversiteler fuhuş yuvasıdır" sözleriyle tanına Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldıran AKP'li Zafer Işık'ı övdü.

Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Partili Örs'ü darp eden AKP'li Işık'ı övdü: Ecdat geleneğidir, adamın dibiymiş; elleri dert görmesin

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, dün (6 Kasım) TBMM Genel Kurulu'nda çıkan tartışmada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün başına yumruk atarak kalp ritminin bozulmasına ve yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ı övdü. Sofuoğlu sosyal medya paylaşımında Işık'ı etiketleyerek, "Adamın dibiymiş, anlayana anladığı dilden konuşmuş. Bu bir ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin" diye yazdı.

TBMM Genel Kurulu’nda Bütçe Kanun Teklifleri görüşüldüğü sırada, AKP’li milletvekilleri ile İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma çıkmış, AKP'li Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'ü darp ederek yoğun bakıma kaldırılmasına neden olmuştu. Kalp ritminde bozukluk olan Işık'a elektro şok uygulanmıştı.

Prof. Dr. Sofuoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, saldırıyı gerçekleştiren AKP'li Işık'ı övdüğü bir mesaj paylaştı. "Müslüman, yeri ve zamanına göre hareket etmesini iyi bilendir" diyen Sofuoğlu, 'Pısırıklar' diyerek "Zafer Bey Kardeşimin bu adam gibi tavrını görsün de örnek alsın" ifadesini kullandı.

Etiketler
Trabzon Ebubekir Sofuoğlu İYİ Parti Milletvekili