Ergenekon kumpası çöktü

Ergenekon savcısı mütalaasını açıkladı.

Ergenekon kumpası çöktü

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı Ergenekon davasında mütalaasını açıklayan savcı, "Ergenekon örgütünün varlığı ispat edilemedi" dedi.

26 sanık hakkında ceza istendi. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine saldırılarının sanığı Alparslan Arslan hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Duruşma savcısı esas hakkındaki görüşünde şunları söyledi: “Ergenekon Terör Örgütü’nün varlığının kesin ve inandırıcı deliller ile kanıtlanmadığı, bu nedenle de varlığı kanıtlanamayan örgütün liderliği, üyeliği ve örgüt adına suç işlenmesinin de söz konusu edilemeyeceği anlaşılmıştır. Bu haliyle Ergenekon adli bir örgütün varlığı ispat edilememiştir”

İŞTE HAKLARINDA CEZA İSTENEN 26 İSİM

Savcılığın haklarında ceza istediği isimler ise şunlar; Asim Demir, Aydık Yüksek, Bedirhan Şinal, Emin Caner Yiğit, Ersin Gönenci, Ertaç Giray, Gürbüz Çapan,
Hayrettin Ertekin, Hüseyin Keskin, Hüseyin Yanç, İbrahim Şahin, Levent Ersöz, Levent Temiz, Mehmet Demirtaş, Mehmet Murat Yücel, Muzaffer Öztürk, Oğuz Bulut, Okan İşgör, Oktay Yıldırım, Özkan Kurt, Recep Gökhan Sipahioğlu, Tanju Okan, Ufuk Mehmet Büyükçelebi, Ulaş Özel, Yaşar Arslanköylü ve Yusuf Ethem Akbulut

Etiketler
Savcı Ergene