O ilde sokak düğünleri yasaklandı

Geçtiğimiz ay yapılan mahalle muhtarları toplantısında muhtarlar Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’a mahallede yapılan sokak düğünlerinin gürültüsünden ve olumsuzlarından bahsetmişti. Bunun üzerine İzmit ilçesinde sokak düğünleri yasaklandı.

O ilde sokak düğünleri yasaklandı

Birçok vatandaşın sıkıntı yaşadığı, yaz aylarında ardı arkası kesilmeyen sokak düğünlerine Kocaeli'de yasak geldi. İzmit'te artık sokak düğünleri yasak.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Belediyemiz tarafından yürütülen proje kapsamında ilçemiz sınırları içerisindeki mahallelere kapalı düğün salonları ve kültür merkezleri yapılarak halkın kullanımına açılmıştır. Belediyenin bünyesinde açık alanlarda yapılacak düğün, sünnet ve eğlence programları için herhangi belirlenmiş bir tahsis yeri bulunmamaktadır. Sokak düğünlerinin meydana getirdiği olumsuzluklardan asayişe müessir olaylar kapsamındaki açıkta alkol alarak taşkınlık yapmak, uyuşturucu madde kullanmak, düğünler esnasında meskun mahal içerisinde silah ile korku ve panik yaratacak şekilde havaya ateş etmek suretiyle çevreye rahatsızlık veren şahıslara müdahale etmek ve haklarında yasal işlem yaparak adli mercilere sevk etmek emniyet müdürlüğünün yetki ve sorumluluğundadır. Düğün esnasında yolun araç trafiğine kapatılması ile ilgili belediye zabıtasının 2918 sayılı karayolları trafik kanunu kapsamında, trafiği düzenleme, denetleme ve cezai işlem yetkisi olmadığından müdürlüğümüzce herhangi bir işlem tesis edilememektedir. 2918 sayılı karayolları trafik kanunu kapsamında görev, yetki ve cezai işlem uygulama görevleri emniyet müdürlüğü trafik ekipleri tarafından yerine getirilmektedir. Gürültü şikayetlerinizle ilgili ekiplerimiz tarafından ilgili kurumlarla müşterek denetimler yapılmaktadır.”

KAYMAKAMDAN TALİMAT


İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu da konuyla ilgili İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verdi. Talimatta şu ifadeler yer aldı: “19 Eylül Çarşamba Günü Valilik Akçakoca Toplantı Salonu'nda yapılan İzmit Muhtarlar Toplantısı'nda sokak düğünlerinin çevreye verdiği gürültü ile ilgili mahalle muhtarlarından vatandaşların şikayetlerinin olduğu ve çözülmesine dair talepler dile getirildiği İzmit Belediye Başkanlığınca 02.07.2013 tarihli 6349 sayılı genelgenin 1.maddesi “Belediyeler tarafından belirlenen alanlar dışındaki açık alanlarda düğün, sünnet, eğlence programı yapılmaması” hükmü gereğince; söz konusu alanların belirlenerek kaymakamlığımıza sunulması istenilmiş olup alınan ilgi cevabı yazıda belediye başkanlığı bünyesinde açık alanlarda yapılacak düğün, sünnet, eğlence programları için herhangi bir belirlenmiş tahsis yeri olmadığı bildirilmiştir. Belediye başkanlığınca söz konusu genelge kapsamında açık alanlarda yapılacak düğün, sünnet ve eğlence programları için herhangi bir belirlenmiş tahsis yeri olmadığından açık alanlarda bahsi geçen eğlencelere izin verilmemesi ve gereğinin yapılmasını rica ederim.”

Etiketler
Kocaeli İzmit