Marlboro işçilerinin direnişi meydanlara taşıyor: 'Bizi fabrikadan çıkarınca bu işten kurtulacaklarını sanıyorlar'

Sendikal haklarının tanınması için üretimi durduran ve patron tarafından işten çıkarılan Philip Morris (Marlboro) işçileri eylemlerinin 4. gününde. İşçiler, eylemlerini kent merkezlerine taşıma kararı aldı.

Marlboro işçilerinin direnişi meydanlara taşıyor: 'Bizi fabrikadan çıkarınca bu işten kurtulacaklarını sanıyorlar'

İzmir'in Torbalı ilçesinde Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve Hizmetleri AŞ bünyesinde çalışan yüzlerce işçi sendikalı oldukları için işten atıldı.

Üç gün boyunca fabrika içinde üretim durdurarak eylem yapan işçiler dün polis zoruyla fabrikadan çıkarılırken, bugün ise fabrika önünde bir araya gelip örgütlü oldukları DİSK/Gıda-İş Sendikasının Genel Başkanı Seyit Aslan ile birlikte açıklama yaptı.

''ULUSLARASI TEKELLERLE TÜRKİYE'DEKİ PATRONLARIN ORTAK ÖZELLİĞİ İŞÇİ DÜŞMANI OLMALARIDIR''

Fabrika önünde konuşan Aslan, "Uluslararası tekellerin de Türkiye’deki patronların da ortak özelliği, işçi düşmanı olmalarıdır. Sermayeye her türden örgütlenme hakkı var ama işçilerin sendikalaşma hakkı yok. İşçiler sendikalaşırsa patronlar işten çıkartılıyor. Bu kabul edilemez. Biz üretim yapmak istiyoruz. Ama eski koşullarda değil… İşçiler olarak insanca yaşamak, insanca çalışmak ve insan ücret istiyoruz ve bu yüzden örgütleniyoruz'' ifadelerini kullandı.

''DİRENİŞ ÇADIRIMIZ KURACAĞIZ''

Emeklerinin karşılığını istediklerini söyleyen Gıda-İş Genel Başkanı, "Philip Morris ve Euroserve'e bir kez daha söylüyoruz, işçilerle ve bizlerle oturup bu sorunları masada çözelim. Yoksa biz bu haklarımızdan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Fabrika önüne de direniş çadırımızı kuracağız" dedi.

EYLEMLER MEYDANALARA TAŞIYOR

Ayrıca 27 Eylül Salı günü İzmir Çankaya'daki Euroserve'in şirketi önünde açıklama yapacaklarını duyuran Aslan, İstanbul'daki şirket önünde de yapacaklarını söyledi.

Aslan, "Mücadelemiz sadece Türkiye sınırında kalmayacak Avrupa'daki emek örgütleri de bunları teşhir edecek. Biz yeni başlıyoruz. Bizi fabrikadan çıkarınca bu işten kurtulacaklarını sanıyorlar, yanıldıklarını görecekler" ifadelerini kullandı.

Etiketler
İşçi Sendika