Ailesi 'Balkondan düşüp öldü' dedi: İstanbul'da 2 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı

İstanbul Beylikdüzü'nde, 2'nci kattan düşüp hayatını kaybettiği ifade edilen 2 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığına yönelik ciddi bulguların tespit edildiği ortaya çıktı.

Ailesi 'Balkondan düşüp öldü' dedi: İstanbul'da 2 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı

GERÇEK GÜNDEM - İstanbul’da, 6 Eylül akşamı, Beylikdüzü Hastanesi’ne 2 yaşında bir çocuk, 2’nci kattan düştüğü beyanıyla getirildi.

2 yaşındaki çocuğun hastaneye getirildiği sırada nabzının atmadığı ve yaşamını yitirdiği belirlendi.

Hayatını kaybeden çocuğun genel adli muayene raporunda ise cinsel istismara uğradığına yönelik ciddi bulguların tespit edildiği ifade edildi.

Hastane çalışanlarından edindiğimiz bilgilere göre, çocuğun ailesinin olayın üstünü örtmeye çalıştığı, raporda 'çocuğun düşme sonucu hayatını kaybettiği' yazması yönünde baskıda bulunduğu ifade edildi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, 2 yaşındaki çocuğun ölümü ve cinsel istismara uğradığına dair bulgular üzerine soru önergesi hazırladı.

Ahmet Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle soru önergelerini Meclis’e sundu.

O sorular şöyle:

- Doktorların, cenazenin otopsi işlemi yapılmadan aileye teslim edilmesi ve “istismar” bulgusunun otopsi raporunda yer almaması için defalarca aranarak baskıya maruz kaldıkları iddiaları doğru mudur? Bu iddiaların gerçek olup olmadıklarına dair bir soruşturma başlatılacak mıdır? Hastaneyi ve ilgili doktorları arayarak “istismar” olayının üstünü örtmek amaçlı kimler baskı kurmuştur?

- Bebeğin cenazesinin otopsi işlemine girmesini engellemek için kargaşa çıkaran ve TCK m.265’de düzenlenen “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Suçu”nu açıkça işleyen şahıslar hakkında herhangi bir adli işlem yapılmış mıdır? Gözaltına alınan kaç kişi vardır?

- Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde istismara uğradığına ilişkin kesin emarelerin tespit edilmesinin ardından ailesinin otopsinin yapılmasını önlemeye çalıştığı bebek hakkında, yaşanan olaydan ve ölümünden önce herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur?

- Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde istismara uğradığına ilişkin kesin emarelerin tespit edilmesinin ardından ailesinin otopsinin yapılmasını önlemeye çalıştığı bebek hakkında Bakanlığınıza daha önceden gelen ihbar ve şikayetler var mıdır? Söz konusu aileye yönelik daha önce herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?

- Bebeğin 5 yaşında olduğu bilinen kız kardeşinin ve varsa diğer çocukların koruma altına alınması için herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

- Bakanlığınız konuya ilişkin derhal soruşma başlatmak için bir girişimde bulunmuş mudur?

"SİYASİ PARTİLER NORMAL DEFİN İÇİN ARIYOR"

Öte yandan Gazeteci Hakan Gülseven, Twitter hesabından dün sabah saatlerinde “Size bir şey diyeceğim. Bugün Beylikdüzü hastanesine üç-dört yaşında bir kız çocuğunun cesedi geldi. Fotoğrafları bana yolladılar. Tecavüz... Aile büyük ihtimal. Siyasî partiler normal defin için arıyor. Ne kadar Allah varsa, onlar belanızı vermezse ben ve arkadaşlarım vereceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler
Beylikdüzü İstanbul KONDA