'Namaz kılmayan öldürülebilir' diyen ilahiyatçıya Abdurrahman Dilipak'tan tepki

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, namaz kılmayan kişinin öldürülebileceğini söyleyen ilahiyatçı Ebubekir Sifil'e “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allah'ım" diye tepki gösterdi.

'Namaz kılmayan öldürülebilir' diyen ilahiyatçıya Abdurrahman Dilipak'tan tepki

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, namaz kılmayan kişinin uyarılara rağmen kılmamaya devam ettiği takdirde öldürülebileceğini söyleyen ilahiyatçı Ebubekir Sifil’e tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Dilipak, daha önce deve sidiğinin içilebileceğini söyleyerek gündeme gelen Sifil’in sözlerini ve iktidarın ortaya attığı tartışmaları değerlendirdi. Dilipak, “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allah'ım” diye belirtti.

Dilipak, Sifil’in açıklamaları ve üstü kapalı olarak sanatçı Gülşen’in tutuklanması üzerine “Ya suçlu-suçsuz belli olacak Hak galib olacak. Ya da savcılar görevini yapmayacak, sapla saman birbirine karışacak, o savcılarda dahil, bütün ülke, herkes kaybedecek” dedi.

Dilipak’ın açıklamaları şöyle:

Kaldığı yerden devam Eş zamanlı başka bir tartışma, eski yeni bir başka tartışma konusu bulunuyor bir şekilde. Namaz kılmayan öldürülür. Ya hu işin aslı, Müslümanlar güçlenince “biz de Müslüman olduk” diye gelen bazı kabileler, daha sonra irtidat edip, verdikleri sözden dönüp, düşmanlarla anlaşıp, Müslümanlara saldırmaya başlayınca, bunlardan gerçekten iman eden ve mürted olanları nasılayıracağız savaş sürerken diye ihtilaf edince.

Müslümanlar namaz kılar, namaz bırakmışlarsa demek ki mürtet olarak düşman safında yer almışlar, bizimle savaşıyorlar demektir” deniyor. Bu ByLock kullanan ya da asya finansa para yatıranlarla ilgili bir örgüt üyeliği iddiası gibi düşünülebilir. Yoksa kitab yazar “Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir”. Bizimle savaşanlarla savaş izni, savaşta bizi öldürmek üzere gelenlere karşı nefsi müdafaa anlamında öldürmeye izin verilmiştir. Birileri dini ve dindarlara karşı bu curcuna içinde bir husumet beyanında bulunuyor sanki. İşin içine İmam Hatiplerin karıştırılması da aslında bu kargaşadan beslenenlerin işine yarıyor.

Tabi bu arada Taşkesenlioğlu ve diğer yolsuzluk iddiaları güme gidiyor. Dahası Aşının yan etkisi ile ölüm haberleri, ya daha birçok milli ve beynelmilel, bölgesel gelişmeler gözden kaçırılıyor. Yargı üzerinden bu kirli oyunların oynanması da bir diğer yürek yakan konu. Din, ahlak, hukuk, sağlık, gıda ve güvenliğimiz tehdit altında. Canbaza bak canbaza derken hayati değere sahip zenginliklerimiz yağmalanıyor.

Milletimizin alameti farikası olan bizi biz yapan değerlerimiz zarar görüyor. Dikkat:ağuyu altın tas içre sunarlar, bal da onun suç ort

ağı. Bu seçimlerde sonucu savcılar belirleyecek. Ya suçlu-suçsuz belli olacak Hak galib olacak. Ya da savcılar görevini yapmayacak, sapla saman birbirine karışacak, o savcılarda dahil, bütün ülke, herkes kaybedecek! İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım!”

Etiketler
Yeni Akit Abdurrahman Dilipak