Gözaltına alınan Gülşen'den ilk açıklama

İktidar medyası ve yandaş isimler tarafından hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alınan sanatçı Gülşen, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Gözaltına alınan Gülşen'den ilk açıklama

Sanatçı Gülşen, 30 Nisan’daki konserinde imam hatip liseliler hakkındaki ifadeleri nedeniyle gözaltına alınmış, Gülşen, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edilmişti.

İLK AÇIKLAMA

Gözaltına alınan Gülşen, ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı.

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmaya hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayımlanmıştır'' diyen Gülşen, ''Sözlerim ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan Gülşen'den ilk açıklama - Resim : 3

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Oda TV, Gülşen'in savcılığa verdiği ifadeye ulaştı.

İfadesinde suçlamayı kabul etmeyen Gülşen, grubunda Miraç adlı müzisyenin “imam” lakabı olduğunu belirtti.

''Ben orkestrama hitaben ‘beni seyircilerimin arasına omuzlarınızda taşıyın demem üzerine’ bana orkestra arasından ‘seni imam taşısın’ şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç ile aramızda geçti'' diyen Gülşen, ''Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven fırsat eşitliğine inan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım'' ifadelerini kullandı.

''PROVOKATİF AMAÇLI SERVİS EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM''

Gülşen’in ifadesinde, ''Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum. Ancak provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum. Ben imamhatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım'' dedi.

Etiketler
Gülşen Gözaltı