Hastanede skandal ihmal iddiası: "Elektrik kesintisi ölüme neden oldu"

Manisa'da özel bir hastanede yoğun bakım servisinde tedavi gören Faika Yüce'nin 32 dakika süren elektrik kesintisi sonrasında yaşamını yitirmesi nedeniyle aile suç duyurusunda bulundu.

Hastanede skandal ihmal iddiası: "Elektrik kesintisi ölüme neden oldu"

GERÇEK GÜNDEM HABER MERKEZİ /

Manisa'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı bir özel hastanede tedavi gören ve yaşamını yitiren Faika Yüce'nin 11 Ağustos tarihinde meydana gelen elektrik kesintisi ve bu süreçte hastanede meydana gelen ihmaller nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi.Faika Yüce'nin yakınları hastane hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Faik Yüce'nin oğlu Hamdullah Yüce tarafından Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede olayla ilgili iddialara ve detaylara yer verildi.

İddialara göre; astım hastası olan Faika Yüce, evde nöbet geçirmesinin ardından epilepsi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı. Hastanede de nöbet geçiren hasta CBHÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde yer olmadığı gerekçesiyle 6 Ağustos tarihinde SGK ile anlaşmalı özel bir hastaneye sevk edildi. Burada şah damarında tıkanıklık olması ve beyin ödemi nedeniyle ameliyata alınan hastanın kafatasının bir bölümü çıkartıldı. İddiaya göre aileye Faika Yüce'nin durumunda iyileşme olduğu söylenirken 11 Ağustos tarihinde 21.00 - 21.32 saatlerin arasında hastanede elektrik kesintisi meydana geldi. Aile hastanede jeneratörün ve yoğun bakımdaki cihazların çalışmadığını, acilen sivil kıyafetlerle gelen başhemşirenin ise yoğun bakım hastalarının dosyalarını toplayarak yönetim katına çıkardığını ileri sürdü.

Annesinin tedavisi sırasında sürekli olarak hastanede bulunduklarını söyleyen Hamdullah Yüce, hastanede görev yapan sağlık çalışanlarının elektrik kesintisi sırasında yoğun bakımdaki hayati cihazların çalışıp çalışmadığı konusunda kendilerine çelişkili bilgilerin verildiğini söyledi. Yoğun bakımda doktor görüşünün ertelendiğini ve bu konuda da hastanenin farklı beyanları olduğunu savunan Yüce, 12 Ağustos'ta durumu kötüleşen annesinin vefatından hastanenin elektrik kesintisindeki ihmallerinin sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Başsavcılığa sunulan dilekçede; hastane çalışanlarının, ilgili tarihlerde tedavi gören hastaların tanıklıklarının dinlenmesi, kamera kayıtlarının izlenmesi ve tedavilere ait epikriz raporlarının incelenmesi istendi.

Hastanedeki elektrik kesintisi anına ait olduğu iddia edilen görüntüler:

Etiketler
Manisa Elektrik Hastane