Abdurrahman Dilipak'tan sert eleştiriler: 'Böyle kalabalıkları herkes güdüler'

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Türkiye bu seviye ile bir yere gidemez. Böyle kalabalıkları herkes güdüler” diye yazdı.

Abdurrahman Dilipak'tan sert eleştiriler: 'Böyle kalabalıkları herkes güdüler'

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, “Ah şu insanoğlu!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Dilipak bugünkü yazısında, birilerinin hakkında soruşturma açılmasından ve işten atılmaktan korktuğu kadar Allah’tan korkmadığını ifade etti.

Dilipak ayrıca, “Siyasetçisinin, bürokratının, profesörünün, gazetecisinin, STK yöneticisinin, işadamının akli ve ahlaki seviyesi ortada. Hayır Türkiye bu seviye ile bir yere gidemez. Böyle kalabalıkları herkes güdüler” diye belirtti.

Yazının ilgili kısımları şöyle:

Bir kısmı ‘gemisini kurtaran kaptan’ havasında, madem alem böyle, ben de kazanan tarafta olurum, ben de yaparım..

Hakka-adalete bakmıyor. “Bana dokunmayan bin yaşasın” havasında. Herkes yapıyorsa o niye yapmasın..

Hani ‘Haksızlıklar karşısında susan dilsiz Şeytan’dı.”

“Bilgisayar terazisinde din ve ahlak tartıyoruz” diyen Dilipak, şöyle devam etti:

Sanırım bazı şeyler üzerinde yeniden düşünmemiz gerek.

Kaç Müslüman Kur’an-ı Kerim’in manasını okudu?

Ya da bir mealden daha kalın kaç roman okudu bir lise talebesi lise sürecinde! Ya da iş sahibi biri dünyadaki evimiz için kaç para harcadı ve ahirete yatırımımız ne kadar.

İnanın, okusalar da anlamazlar zaten ya da o haram paralarla ne Hacca gidilir, ne de kurban kesilir. 300-500 kelime ile Kur’an-ı Kerim anlaşılmaz. 11 yaşındaki çocuk aklı ile pazardan doğru düzgün alışveriş de yapılmaz. Onlar papağan gibi ezberler ve tekrarlar, sınıf geçer. Okumak ya da bilmek ile anlamak aynı şey değil. Onu yapmak, yaşamak ayrı bir sorumluluk gerektirir.

Ah şu insanoğlu! Ne kadar cahil, ne kadar zalim ve ne kadar da kibirli! Siyasiler ne kadar kendini beğenmiş. Partiler kendi kadrosundakileri “Peygamber ahlakı” ile kıyaslıyor, karşısındaki partiyi ise Yezid’le kıyaslıyor. En büyük sorunlardan biri de bu."

Etiketler
Yeni Akit Türkiye Abdurrahman Dilipak