Tarikatlar yine savaşa tutuştu: Tahşiyeciler kumpas bekliyor

Daha önce FETÖ'nün kumpasına uğrayan Tahşiyeciler isimli dini grup, kendilerine yeniden operasyon düzenleneceğine dair açıklama yaptı. Açıklamada, "Eski ve yeni FETÖ'cüler daha önceki gibi bir kumpas tertip etmek istemektedirler" denildi.

Tarikatlar yine savaşa tutuştu: Tahşiyeciler kumpas bekliyor

GERÇEK GÜNDEM - ‘Tahşiyeciler’ olarak bilinen cemaate yönelik 2009 yılında operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, “Molla Muhammet” olarak bilinen grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan’ın aralarında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildi.

Operasyonu, FETÖ’nün düzenlediğinin ortaya çıkmasının ardından, 'suç ve delil uydurdukları' 'kumpas kurdukları' iddiasıyla aralarında gazeteci ve emniyet mensubunun da olduğu çok kişiye hapis cezası verildi.

“ESKİ VE YENİ FETÖ VE ZINDIKA MAŞALARI İLE BU ÖRGÜTLERİN DEVLET KADEMELERİ VE DİĞER CEMAATLER İÇERİSİNE GİZLENMİŞ BAZI ELEMANLARI KUMPAS TERTİP ETMEK İSTEMEKTEDİRLER”

‘Tahşiyeciler’, kendilerine yönelik yeni bir operasyon düzenleneceğini duyurdu. Mehmet Doğan’ın avukatları yaptıkları yazılı açıklamada, Doğan’ın 30 Temmuz 2020’de yaptığı açıklamada, “gizli ve açık bazı FETÖ destekli kişilerin tahrikiyle şahsına saldırılar olduğu” sözleri hatırlatıldı.

Avukatların açıklamasında şu satırlar yer aldı:

“Bu tazyikatın arkasında, sinsi bir şekilde hareket eden ve Doğan hocamızın şahsıyla, eserleriyle, hukukuyla oynamayı kendilerine adeta bir meslek edinmiş bazı eski ve yeni Fetö ve zındıka maşaları ile, bu örgütlerin devlet kademeleri ve diğer cemaatler içerisine gizlenmiş bazı elemanlarının bulunduğu bilgimiz dahilindedir. Bu kişiler, bu şekilde tezviratla asılsız ve iftira niteliğinde paylaşımlar yaparak devlet erkanını müvekkilimiz Muhammed Doğan aleyhinde evhamlandırmak ve daha önceki gibi bir kumpas tertip etmek istemektedirler.”

"GİZLİ BİR KOMİTENİN EMRİYLE DEVLET KADEMELERİ İÇERİSİNE YERLEŞMİŞ ÖRGÜTLÜ BİR YAPI OLDUĞU ÂŞİKARDIR"

Avukatlar, Doğan aleyhindeki faaliyetlerden haberdar olduklarını ve süreci yakından takip ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Doğan’ın bizzat FETÖ lideri tarafından doğrudan doğruya hedef gösterilerek imanî, islamî hakikatler ile bu hakikatlere hizmet eden vatanî değerler uğrunda hukuksuz şekilde hapse atılması itibariyle mazlumiyyeti ve haklılığı bütün açıklığıyla, devletin bütün kademelerince ve kamuoyunda bilinmekte olup, devletin en üst kademelerince de birçok kez bu dehşetli kumpas dile getirilmiştir.

Başta mal varlığı olmak üzere kendi hakkında çıkartılan ve önceki kumpas desisesinde bire bir kullanılan bütün iftiraların, yine bir kumpas tertibi olduğu, bu faaliyetlerde bulunan kişi ve grupların gizli bir komitenin emriyle devlet kademeleri içerisine yerleşmiş örgütlü bir yapı olduğu âşikardır.

“GÜNÜMÜZDE AYNI OYUN, AYNI AKTÖRLER VE FARKLI FİGÜRANLARLA YİNE SAHNELENMEYE ÇALIŞILMAK İSTENiYOR”

Müvekkilimiz Doğan hakkında dile getirilen tüm bu iftiraların asılsız olduğu ve kendisine karşı bir kumpas olduğu yapılan yargılama neticesinde ortaya çıkmış, müvekkilimiz kendisi hakkında iddia edilen tüm asılsız iddia ve suçlamalardan beraat etmiş, kendisi hakkında bu asılsız kumpası tertip edenler ise en ağır şekilde tecziye edilmiş olmasına rağmen, aynı iddiaların yine dillendirilmesi ve müvekkilimiz aleyhinde yeniden bir karalama kampanyası yürütülmesinin anlamı çok açıktır.

Müvekkilimizin bizzat FETÖ lideri tarafından hedef tahtasına oturtularak, kumpas yoluyla hapse atılıp canına kastedilmesinden sonra, aynı örgütün bu sefer devleti ele geçirmeye çalışmak istemesi ve silahlı darbeye teşebbüs etmesinden yola çıkarak, günümüzde aynı oyunun, aynı aktörler ve farklı figüranlarla yine sahnelenmeye çalışılmak istenmesi üzerine bu açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Etiketler
FETÖ Operasyon Tarikat