Avukat Seda Şaraldı, Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’a destek için açlık grevinde: 'Adaletsizliğe karşı direniyorlar'

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Seda Şaraldı, müvekkilleri Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’a destek için 5 günlük açlık grevine başladığını açıkladı.

Avukat Seda Şaraldı, Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’a destek için açlık grevinde: 'Adaletsizliğe karşı direniyorlar'

GERÇEK GÜNDEM - Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Seda Şaraldı, adil yargılanma talebiyle ölüm oruçlarını sürdüren Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’a destek için 5 günlük açlık grevine başladığını açıkladı.

Halkın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sibel ve Gökhan’ın taleplerinin kabul edilmesi için 5 günlük destek açlık grevindeyiz. Tekirdağ Şehir Hastanesi tarafından Gökhan Yıldırım için hazırlanması gereken rapor geciktiriliyor. Sibel ve Gökhan’ın talepleri kabul edilsin” denildi.

"YARGININ KULLANIŞLI APARATLARI GİZLİ TANIKLAR"

Gerçek Gündem'e açıklamalarda bulunan Şaraldı, müvekkillerinin sahte dijital materyaller ve gizli tanık beyanlarıyla tutuklandığına dikkat çekti ve adil yargılanma talep etti.

Şaraldı şunları söyledi:

"Biz, defalarca mahkeme salonlarında gizli tanıkların, itirafçı sanıkların beyanlarının delil değeri olmadığını dile getirdik. Söylediklerinin ayan beyan yalan olduğunu, çelişkilerini ortaya çıkardık. Sahte dijital materyallere dayanılarak açılan davaların temelinin yanlış olduğunu bilirkişi raporlarıyla ortaya koyduk. Adli bilişim uzmanı olmaya da gerek yok, kanuna göre delil değil dedik. Ama müvekkillerimizi bu yargılamaların adaletsiz sonuçlarından koruyamadık. Delilmiş, değilmiş ilgilenmeyen mahkeme heyetleri; gizli tanıklar istedikleri beyanı vermediklerinde hani şu mu diye açıktan yönlendiren mahkeme başkanlarıyla baştan ayağa sahtelik ve düzmeceye dayanan bir yargı mekanizması yarattılar. Mustafa Koçak bu yargı sisteminin ‘Bana köftecide öyle söyledi' beyanıyla iki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesini kabul etmedi, avukat arkadaşlarımız Ebru ve Aytaç 'Tanırım, Halkın Hukuk Bürosu'nda avukattır’ ifadeleriyle verilen onlarca yıl hapis cezasını kabul etmedi. Bugün Sibel ve Gökhan aynı adaletsizliğe karşı direniyor. Gökhan Yıldırım, uyuşturucu satıcılarının şikayetiyle uyuşturucuya karşı mücadele ettiği için cezalandırıldı. Sibel Balaç da Ankara Emniyeti'nin aslını dosyasına sunamadığı bir hafıza kartı nedeniyle cezalandırıldı. Yargının kullanışlı aparatları gizli tanık, dijital materyal ve itirafçı sanıklarla yapılan yargılamalar son bulmalıdır."

GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA TUTUKLANMIŞLARDI

Sibel Balaç ile Gökhan Yıldırım’ın Kanun Hükmümde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesinin ardından "İşimi geri istiyorum" eylemine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanmışlardı.

Adil yargılanma talep eden Balaç 233, Yıldırım ise 227 gündür ölüm orucundalar.

Etiketler
Grev