Sultangazi'de yol çalışmasında havan topu bulundu

Sultangazi'de yol çalışması sırasında havan topu bulundu. Mermi incelenmek üzere götürülürken, belediye çalışanı Fevzi Güler bölgenin eskiden askeri alan olduğunu söyledi.

Sultangazi'de yol çalışmasında havan topu bulundu

Sultangazi'de, polis merkezi amirliğinin yanında yapılan yol çalışması sırasında havan topu mermisi bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri mermiyi inceleme altına aldı. Çalışanlar bölgenin daha önce askeri alan olduğunun altını çizdi.

Sultangazi Mahmutbey Yolu Caddesi'nde belediye tarafından yapılan yol kazı çalışmalarında havan topu mermisi bulundu. Şehit Mustafa Tercan Polis Merkezi Amirliği'nin hemen yanında yapılan çalışmada iş makinesi operatörü, havan topu mermisini fark ederek çalışmaları durdurdu.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. İncelenmek üzere Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğüne götürülen bombanın menşei ve kaç yıllık olduğu incelemelerden sonra belirlenecek.

Belediye çalışanlarından Fevzi Güler, havan topu mermisinin bulunduğu bölgenin daha önce askeri alan olduğunu belirterek, "Kazı yaparken arkadaş gördü. Biz de polise haber verdik. Havan topu mermisi olabilir. Burası eskiden askeri alandı. Benim çocukluğum burada geçti. Bizde ufakken benzeri şeyler buluyorduk. Ama bu kadar büyüğünü de bulmamıştık" dedi. (DHA)

Etiketler
Sultangazi