CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan'dan 'SBK listesi' açıklaması: 'Dava dosyalarında adı geçen büyükbaşların hiçbiri bu listede yok'

SBK davasını yakından takip eden CHP’nin ABD Temsilcisi Özcan, sosyal medyada dolaşan liste iddialarına ilişkin "Dava dosyalarında adı geçen büyükbaşların hiçbiri bu listede yok. Büyük ihtimalle kendi isimlerini çıkartıp, bu listeyi yayınlatmışlar" dedi.

CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan'dan 'SBK listesi' açıklaması: 'Dava dosyalarında adı geçen büyükbaşların hiçbiri bu listede yok'

Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iade edilmesiyle birlikte, Türkiye, ABD’de görülen davayı yakından takip etmeye başladı.

Adı birçok hukuksuz olayla birlikte anılan Sezgin Baran Korkmaz’ın, para verdiği isimlerle ilgili liste hazırlandığı ileri sürüldü. Sosyal medyada paylaşılan listelerde, birçok gazeteci, yargı mensubu, avukat bulunuyor. Listenin doğruluğu ise tartışma konusu.

“DAVA DOSYALARINDA ADI GEÇEN BÜYÜKBAŞLARIN HİÇBİRİ BU LİSTEDE YOK”

Sezgin Baran Korkmaz davasını yakından takip eden CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“SBK ile ilintili kişilerin yer aldığı iddia edilen listeyi gördüm. Dava dosyalarında adı geçen büyükbaşların hiçbiri bu listede yok. Büyük ihtimalle kendi isimlerini çıkartıp, bu listeyi yayınlatmışlar. Merak etmeyin: siyaset, medya, bürokrasideki tüm isimler ortaya çıkacak.”