AKP'nin eski İçişleri Bakanı Aksu 'teskin etti': Sakın kimse alınmasın, devlete küsülmez

ANAP ve AKP hükümetlerinde İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Abdulkadir Aksu, Valiler Kararnamesi'yle ilgili olarak "Sakın kimse alınmasın. Devlete küsülmez. Bugün Mülkiye Başmüfettişi olanı, zamanı gelir ve devlet yeniden değerlendirir" dedi.

AKP'nin eski İçişleri Bakanı Aksu 'teskin etti': Sakın kimse alınmasın, devlete küsülmez

Görev yaptığı dönemlerde Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Rahip Santoro, Dr. Necip Hablemitoğlu ve Hrant Dink gibi isimlerin öldürüldüğü eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, 'Valiler Kararnamesi'yle ilgili konuştu.

Söz konusu kararnameyle 9 ilin valisi 'vali-mülkiye başmüfettişliği' görevine getirilirken, 10 ilin valisi yer değiştirmiş, 9 ile yeni vali atanmıştı.

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'a açıklamalarda bulunan ve bu kişilerin hepsini tanıdığını belirten Aksu, "Eskiden, Merkez Valiliği vardı. Şimdi yok. Görevden alınan vali, Mülkiye Başmüfettişliği'ne atanıyor. Yerinde bir uygulama. Sakın kimse alınmasın. Devlete küsülmez. Bugün Mülkiye Başmüfettişi olanı, zamanı gelir ve devlet yeniden değerlendirir" dedi.

'KÜSMEDİM; DEVLET, BENİM DEVLETİM'

Kendisinden örnek vererek "Kahramanmaraş Vali Vekili iken Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Şube Müdür Muavini yapıldım. Küsmedim. Rize Valisi idim. Merkeze çekildim. Küsmedim. Devlet, benim devletim" ifadesini kullandı.

ABDULKADİR AKSU ŞİMDİLERDE NE YAPIYOR?

Bu noktada Aksu'nun her zaman AKP'nin 'gözde isimlerinden biri' olduğunu hatırlatalım.

Son olarak 26 Mart 2019'da Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilmişti. 26 Mart 2021'de bu görevden alınmasına rağmen bağımsız üye olarak Vakıfbank Yönetim Kurulundaki görevine halen devam ediyor.

Aksu’nun oğlu Murat Aksu’nun kurucu ortağı olduğu ASC Hukuk Bürosu ise Vakıfbank’ın icra dosyası takibi işlerini yürütüyor. Aynı zamanda Halk ve Ziraat bankalarının da icra dosyalarının takibini yapıyor.

Köprülerden kaçak geçenlerin icra takibi de Aksu’nun oğlunda.

Etiketler
İçişleri Bakanlığı