Elon Musk: 'Amerika'da insanlar işe gitmekten kaçıyor'

Dünyanın en zengin kişisi olan girişimci Elon Musk FT Live etkinliğinde konuşma yaptı.Musk, Çinli işçileri övdü ve Amerikalıların onların aksine "işe gitmekten tamamen kaçınmaya" çalıştığını söyledi.

Elon Musk: 'Amerika'da insanlar işe gitmekten kaçıyor'

Dünyanın en zengin kişisi olan Elon Musk, çevrimiçi bir röportaj sırasında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Volkswagen'ın sektörde gerçekleştirdiği atılımdan övgüyle bahseden Musk, ardından Tesla'nın rekabetinin çoğunun şirketin yeni bir fabrika kurduğu Çin'den geleceğini söyledi.

"ELEKTRİKLİ ARAÇLAR DA EN BÜYÜK İLERLEMEYİ VOLKWAGEN KAYDEDİYOR''

FT Live etkinliğinde konuşan Musk, "Tesla dışında en fazla ilerleme kaydeden şirket Volkswagen; bir girişim değil fakat elektrikli araçlar bakımından bazı yönlerden bir girişim olarak görülebilir, bu nedenle elektrikli araç cephesinde en büyük ilerlemeyi Volkswagen kaydediyor" ifadelerini kullandı.

"Çin dünyanın en büyük araba pazarı ve Tesla'nın Şanghay'da bir fabrikası var" sözlerini kullanan Musk konuşmasına şöyle devam etti:

"AMERİKA'DA İNSANLAR İŞTEN KAÇIYOR"

"Çin'den çok güçlü şirketler çıkacağını düşünüyorum, Çin'de üretime şiddetle inanan çok sayıda çalışkan ve süper yetenekli insan var.

Sadece gece yarısına kadar çalışmakla kalmayacaklar, gecelerini gündüze katacaklar, fabrikadan bile çıkmayacaklar diyebilirim. Oysa Amerika'da insanlar işe gitmekten tamamen kaçınmaya çalışıyor."

Musk, Amerikalı rakipleri Lucid veya Rivian'dan bahsetmedi.

Öte yandan Volkswagen, 2021'de Avrupa'da en fazla elektrikli araç satan şirket oldu ve Avrupa ve ABD'de 2022 için elektrikli arabalarının tamamını sattı.

Geçen hafta şirket sadece Batı Avrupa'da 300 bin sipariş geride olduklarını söylemişti.

Etiketler
Elon Musk