EnerjiSA işçileri direnişte: Sabancı Kuleleri önünde eylem yaptılar

EnerjiSA işçileri ve DİSK/Enerji-Sen yöneticilerinin Sabancı Kuleleri önünde yaptıkları eyleme DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli sendikaların temsilcileri ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de destek oldu.

EnerjiSA işçileri direnişte: Sabancı Kuleleri önünde eylem yaptılar

2011 yılında yapılan özelleştirmenin ardından yapılan dördüncü toplu sözleşmede de "sefalet ücretine mahkum edilince" TES-İŞ’ten DİSK/Enerji-Sen’e geçen EnerjiSA işçileri, sendikal tercihlerinden dolayı hukuksuzca işten atıldı.

EnerjiSA işçileri işten atılmalarının ardından Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde başlattıkları direnişi, İstanbul’da bulunan Sabancı Holding merkezi önüne taşıdı. Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş yapan EnerjiSA işçileri ve DİSK/Enerji-Sen yöneticileri, Eskişehir, Bursa ve İzmit’teki eylemlerin ardından İstanbul 4. Levent’te bulunan Sabancı Center’a ulaştı.

Sendika.org'un haberine göre, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve DİSK Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Dev Yapı İş, Dev Turizm İş, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, CHP, İşçi Dayanışması Derneği üyeleri de enerji işçilerinin çağrısına kulak vererek Sabancı Kuleleri önündeki basın açıklamasına geldi.

POLİSTEN ENGELLEME GİRİŞİMİ

Polis enerji işçilerinin yürüyüşüne engel olmaya çalıştıysa da işçiler, polis barikatını aşarak yürüyüşlerini sürdürdü. Polis barikatını aşıp geçen EnejiSA direnişçileri ve emek dostları Sabancı Kuleleri önüne ulaşarak basın açıklamasına başladı.

Etiketler
DİSK Sendika