İbrahim Haskoloğlu serbest

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun serbest bırakıldığı açıklandı. Avukat Emrah Karatay, "An itibariyle itirazımız neticesinde tahliye edilmiştir. İbrahim artık serbest" dedi.

İbrahim Haskoloğlu serbest

Hakkında “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçundan soruşturma başlatıldıktan sonra tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, 19 Nisan'da tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun avukatı, mahkemeye başvurarak müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti.

İtirazı değerlendiren İstanbul Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi, Haskoloğlu'nun tahliyesine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

İbrahim Haskoloğlu, geçen haftalarda, Twitter hesabından paylaşımlarda bulunmuştu. Haskoloğlu, “Yaklaşık iki ay önce yayındayken bana bir hacker grubu ulaştı. E-devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hâlâ da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil” demişti. Paylaşımların ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Haskoloğlu hakkında “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçundan soruşturma başlatmıştı.

İfadesi alınan Haskoğlu tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Haskoloğlu’nun tutuklanmasının ardından, daha önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile yaptığı söyleşi ve o söyleşiye ilişkin sosyal medyada paylaşılan fotoğraf trol tartışmalarına neden olmuştu.

Şentop, kendisini hedef alan Cumhur Frankfurt adlı AKP’li Twitter kullanıcısına, “Trollerle muhatap olmadım, prensibimi bozuyorum, terbiyesizlik yapma” yanıtını vermişti. Cumhur Frankfurt’un Şentop’u hedef alması, AKP içerisindeki kavgayı ortaya çıkarmıştı.

Etiketler
Tahliye