Bisikletçi Umut Gündüz'ün babasına dava açıldı

Ankara’da Umut Gündüz’e (19) aracıyla çarparak ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz’ün yargılandığı davada hakim ve savcıya ''Siz de katilsiniz'' diyen baba Menderes Gündüz hakkında dava açıldı.

Bisikletçi Umut Gündüz'ün babasına dava açıldı

Bisikletiyle seyir halindeyken Umut Gündüz’e aracıyla çarparak ölümüne neden olan alkollü sürücü Çağdaş Şenyüz hakkında Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava geçen ay sonuçlanmıştı.

Sanık Şenyüz’e 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verilmişti. İyi hal indirimi uygulanan Şenyüz tutuklanmamış ve hakkındaki adli kontrol kararı da kaldırılmıştı.

Baba Menderes Gündüz, 27 Aralık 2021 tarihindeki karar duruşmasında hakim T.M. ve savcı E.G.’ye, “Bu verdiğiniz karar ile katili koruyorsunuz. Siz de katilsiniz. Oğlumun kanı sizin de elinizde. Siz de yargılanacaksınız ve tutuklanacaksınız” demişti.

DAVA AÇILDI

Baba Menderes Gündüz hakkında, hakim T.M. ve savcı E.G.’nin şikayeti üzerine ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçlamasıyla 1 yıldan 2 yıl 4 ay hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. Ankara 65. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti ve ilk duruşma günü olarak 10 Mayıs 2022 tarihini belirledi.

Baba Gündüz, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Bizler, mahkemelerde konuşamayacaksak, tepki ve taleplerimizi dile getiremeyeceksek nerede getireceğiz" dedi.

Etiketler
Umut Gündüz Ankara Para Savcı