Yüksek yargıda adaylık gerginliği: 'Çok layık oldukları için mi kendilerinin Yargıtay üyeliği yaptıklarını sanıyor?'

Pehlivan, yargı kulislerinde konuşulanları aktardığı yazısında AYM Üyeliği seçimi dönemi yaşananlara tepki gösterenler için Erdoğan'ın "'O arkadaşlar, çok layık oldukları için mi kendilerinin Yargıtay üyeliği yaptıklarını sanıyor?" dediğini aktardı.

Yüksek yargıda adaylık gerginliği: 'Çok layık oldukları için mi kendilerinin Yargıtay üyeliği yaptıklarını sanıyor?'

Cumhuriyet gazetesi Barış Pehlivan, bugünkü yazısında yüksek yargıda yaşananları aktardı.

Edindiği kulis bilgilerini aktaran Pehlivan, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne adaylığını açıklamasının ardından Yargıtay üyelerinden itirazlar geldiğini belirtti.

“ÇOK LAYIK OLDUKLARI İÇİN Mİ KENDİLERİNİN YARGITAY ÜYELİĞİ YAPTIKLARINI SANIYOR”

Cumhuriyet yazarı Pehlivan, itirazların Erdoğan’a iletilmesinin ardından yaşananları şöyle aktardı:

“Az daha unutuyordum. Şuna da ‘Yok artık!’ dedim:

Koskoca Cumhurbaşkanı, o başsavcının daha yeni Yargıtay üyesi olduğu, AYM’ye layık daha kıdemli üyeler bulunduğu yönündeki karşı itirazlara şu cevabı verir mi:

‘O arkadaşlar, çok layık oldukları için mi kendilerinin Yargıtay üyeliği yaptıklarını sanıyor?’

Yok canım, bunu da dememiştir!”

“YARGITAY’DA DA İNFİAL YARATMIŞ”

Barış Pehlivan, yazısında şunları kaydetti:

“Konuşma boyunca sürekli “Yok artık” diyordum. Nasıl demeyeyim?

Neymiş efendim, daha o başsavcının AYM üyesi olmasının perde arkasını bile yeterince bilmiyormuşuz. Onu yeterince anlamadan AKP’li yeni üyeyi analiz edemezmişiz.

Anlatın, diyorum… Nefes bile almadan başlıyor.

Rivayet odur ki Cumhurbaşkanı o başsavcıyı gizlice Saray’a çağırmış. “Seni Yargıtay üyesi yapacağım” demiş. Başsavcının gözü yüksekte, “Efendim uygun görürseniz ben Anayasa Mahkemesi üyesi olmak istiyorum” diye yanıt vermiş. Gelecek düşünülmüş, uygun görülmüş.

Kolay mı oraya çıkmak, merdiven gerek. Haliyle önce Yargıtay üyesi olmuş.

Ah işte, Anayasa Mahkemesi üyeliğine müracaat süresi de dolmak üzereymiş. Hemen dilekçe verilmiş, başvuruda bulunulmuş. Ama işte Yargıtay’da da infial yaratmış bu. Tepki tepki üstüne… Malum, Saray’ın her yerde kulağı var, elbette duymuş. Yargıtay Başkanı çağrılmış, başsavcının AYM üyesi olması konusundaki kararlılık iletilmiş.

Durun durun, bitmiyor…

Yargıtay Başkanı dönmüş, daire başkanlarını toplamış, “emir büyük yerden” konulu müzakereler başlamış. Daire başkanları kendi üyelerine de Cumhurbaşkanı’nın bu husustaki hassasiyetini aktarmış. Gelin görün ki istenilen netice tam da sağlanamamış. Bunun üzerine bazı adayların çekilmeleri istenmiş. Devreye bu kez Saray’ın İdari İşler Başkanı girmiş, böylece iddialı isimler teker teker adaylıktan çekilmiş.

Az daha unutuyordum. Şuna da 'Yok artık!' dedim:

Koskoca Cumhurbaşkanı, o başsavcının daha yeni Yargıtay üyesi olduğu, AYM’ye layık daha kıdemli üyeler bulunduğu yönündeki karşı itirazlara şu cevabı verir mi:

'O arkadaşlar, çok layık oldukları için mi kendilerinin Yargıtay üyeliği yaptıklarını sanıyor?'

Yok canım, bunu da dememiştir!"

Etiketler
Yargıtay Kulis Seçim