İstanbul kar altında: İmamoğlu saat verdi, yoğun kar yağışına karşı uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının bugün saat 18:00'dan sonra yoğun biçimde devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

İstanbul kar altında: İmamoğlu saat verdi, yoğun kar yağışına karşı uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) megakentte etkili olan kar yağışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Kar yağışı dün olduğu gibi, bugün de akşam itibarıyla, saat 18:00'den sonra yine yoğun biçimde devam etmesi ihtimali yüksek" diyen İmamoğlu, vatandaşların tüm uyarılara hassasiyetle uyması çağrısında bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da konuyla ilgili duyurularda bulunduğunu dile getiren İmamoğlu, "Bunların da önemli olduğunu ifade edelim. Bugün saat 13:00'e kadar bazı özel görevi olan araçların dışında araçların trafiğe çıkmaması hususunda uyarısını yaptı. Yine Anadolu ve Trakya istikametinden şehrimize araç giriş kısıtlamasının devam edeceğini duyurdular" ifadesini kullandı.

'BİRİLERİNE OK FIRLATMAYI İSTEYEN ANLAYIŞLARI GÖRMÜYORUZ BİLE'

İstanbul'un bir 'sorumluluk haritası' olduğunu belirten büyükşehir belediye başkanı, "Birilerine dönük ok fırlatmayı isteyen anlayışları görmüyoruz bile Bütün kamu kurum kuruluşunun, her emekçinin alınterine sağlık. Sayın Valimize teşekkür ediyorum, her an telefonun ucunda oldu. Sürekli irtibatta olduk. Günün sonunda çok yoğun bu denli kar yağışından yine de mağdur olan vatandaşlarımızın bilerek ve onlardan özür dileyerek, yoğunluğu azalttığımızı dile getirelim" diye konuştu.

'7 BİN 421 PERSONELİMİZLE, 1582 ARAÇ VE İŞ MAKİNEMİZLE SAHADAYIZ'

İmamoğlu, kar yağışının başladığı günden bu yana çok yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını yineledi.

"Şu sayıyı tekrar vereyim; 7 bin 421 personelimizle, 1582 araç ve iş makinelerimizle, 30 kurtarıcı vinç ve çekiciyle sahada olduğumuzu bilmenizi istiyorum. 133 bin 360 ton mevcutta tuz stoğumuz var. Bu dört günlük süreçte 54 bin ton civarında da tuz kullandığımızı, 21 bin ton civarında da solüsyon kullandığımızı paylaşalım. Stok sorunumuz olmadığını vatandaşlarımıza ifade edelim" diye konuşan İmamoğlu, kendilerine yöneltilen 'eleştirilere' de şöyle yanıt verdi:

'BİZ 'TEM, MAHMUT BEY BİZE AİT DEĞİL, BASIN EKSPRES BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL' DEMEDEN KATKI SUNMAYA ÇALIŞTIK'

"Tabii çok yoğun sorun yaşanan noktalar oldu. Bir tartışma konusu var. İşte İBB veya diğer kamu kurum kuruluşlarıyla ilgili birtakım hususlar öne çıkarılıyor. Biz 'TEM, Mahmutbey bize ait değil, Basın Ekspres bizimle ilgili değil' demeden katkı sunmaya, mümkün olduğu kadar sıkıntıyı en aza indirme çabası sürdürdük.

'TÜYAP'TAN HADIMKÖY GİŞELERİNE KADAR OLAN GÜZERGAHTA AÇMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR'

Trafiğin en yoğun aktığı bölge D-100. Büyükçekmece, Avcılar istikametinde uzun uğraşlar verdiğimizi ifade etmek isterim. Bu hatta açılmamış bir bölge kalmadı. Bütün akışı sağladık. Şu anda sadece Beylikdüzü-TÜYAP bölgesinden Hadımköy gişelerine kadar olan güzergahta açma işlemleri devam etmektedir.

'ANA ARTERLERDE KAPALI BİR YOLUMUZ YOK'

Dün akşam yine özellikle metro seferlerini gece 02:00'ye kadar uzak, toplumun metroyla ulaşabilecekleri yerlere erişmeleri hususunda titiz davrandık. İstanbul'un doğusundan batısına, sahil yoluna birçok noktada kapalı yolumuz yoktur. Ana arterlerde keza aynı şekilde kapalı bir yolumuz yoktur. Arnavutköy'ün bir girişinde, birkaç ana caddesinde çalışmalar sürüyor.

'İSTANBUL HAVALİMANI'NDA SAAT 13:00'E KADAR UÇUŞLAR İPTAL'

Gün boyu takibimizin devam edeceğini ve hizmetimizin bu anlamda süreceğini tekrar ifade etmekte fayda var. Bir şeyi daha ifade edelim. İstanbul Havalimanı'nda 13:00'e kadar uçuşların iptal edildiği bilgisini duyuralım. İBB adına yine söylemem gereken, Halk Ekmek üretimi yoğun biçimde devam etmekte. Sadece kar yağışı sebebiyle Cebeci fabrikamızdan sevkiyat biraz gecikti. Büfelerden yine vatandaşlarımız ekmek ihtiyacını karşılayabilecektir. İstanbul'da hiçbir su kesintisi olmayacak. İGDAŞ'ın ilanıyla bir gaz kesintisi veya arızası olmamıştır. Gün boyu bunlar bu şekilde devam edecek.

'SOKAKTA KALAN 1500'Ü AŞKIN VATANDAŞIMIZI AĞIRLADIK'

Dün akşamdan beri istanbul'da yol açmak, bir yandan trafiği açmak, yoğun biçimde çalışma arkadaşlarımız ve kamu kurum ve kuruluşların koordineli çalışmasının yanısıra vatandaşlarımızın yardımına koştuğumuz hatlar oldu. Özellikle sokakta kalan vatandaşlarımızın ilk günden bugüne 1500'ü aşkın sokakta kalan vatandaşımızı ama kendi konuk noktalarımızda ama bazı otellerde ağırladığımızı ifade edelim. Başta Bayrampaşa Otogarımız olmak üzere, Alibeyköy cep otogarı olmak üzere 1500'e yakın yolcuyu da ağırlamaktayız. Bütün bu ağırladığımız insanların kumanya ihtiyaçlarından barınma ihtiyaçlarına kadar katkı sunduğumuzu ifade edelim.

'VATANDAŞLARIMIZA 65 BİN KUMANYA DAĞITTIK, SOKAK HAYVANLARI İÇİN DE MAMA DAĞITIMIMIZ SÜRÜYOR'

Dün akşamdan itibaren 65 bin kumanya dağıtımı yaptığımızı yine siz değerli vatandaşlarımıza ulaşmıştır olalım. Şunu da söyleyelim, sokak canlılarıyla ilgili 500 noktada 2 tonun üzerinde besleyici değeri yüksek kuru mama dağıtımımızı arkadaşlarımız bugün de sürdürüyorlar."

Etiketler
Ocak 2022 İstanbul kar yağışı İstanbul Ekrem İmamoğlu