Prof. Dr. Metin Ercan Gerçek Gündem’e konuştu: 'Dekanlıktan alındık ama hocalık yapmaya devam edeceğiz’'

Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Ercan görevden alınmasının ardından ilk açıklamayı Gerçek Gündem'e yaptı.

Prof. Dr. Metin Ercan Gerçek Gündem’e konuştu: 'Dekanlıktan alındık ama hocalık yapmaya devam edeceğiz’'

GERÇEK GÜNDEM

Boğaziçi Üniversitesi’nde sular bir türlü dinmiyor.

Profesör Melih Bulu’nun yerine rektörlüğe atanan Prof. Naci İnci’ye yönelik protesto gösterileri sürerken Yükseköğretim Kurumu bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde görev yapan üç dekanı görevden aldı.

Bu isimler Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan.

Bu isimlerin yerine dekanlık ataması yapıldıysa kimlerin atandığı henüz açıklanmış değil.

Profesör Metin Ercan: ‘‘Hocalık görevimizi sürdüreceğiz, öğrencilerimizle birlikte olacağız’’

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan, bu konudaki kararın eline ulaştığını söyledi.

Gerçek Gündem’in ulaştığı Profesör Ercan, ‘‘Hakkımızda bir soruşturma devam ediyordu. Ancak bizim dekanlık görevlerimizi yerine getiriyorduk. Bu kararın neden alındığını bilmiyorum. Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi Üniversite Yönetim Kurulu olarak toplandık. Okulumuzun ihtiyacı olan kararların alınmasını sağladık. Hocalık görevimizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Boğaziçi Üniversitesi’ne ve öğrencilerimizle birlikte olacağız’’ dedi.

BOĞAZİÇİ'NDEKİ EYLEMLER 1 YILI AŞKIN SÜREDİR DEVAM EDİYOR

1 Ocak 2021’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Profesör Melih Bulu’nun üniversiteye dışarıdan rektör atanması sonrası Boğaziçi Üniversitesi’nin hoca ve öğrencilerinin başlatmış olduğu protesto eylemleri sonucu 15 Temmuz 2021’de Profesör Bulu’nun görevden alındı.

Temmuz ayında rektörlüğe aday olan tüm isimler için oylama yapıldı.

EN FAZLA İTİRAZ EDİLEN İSİM NACİ İNCİ REKTÖR OLARAK ATANDI

Prof. Dr. Fikret Adaman, Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. Yasemin Bayyurt, Prof. Dr. Taner Bilgiç, Prof. Dr. Mine Eder, Prof. Dr. Metin Ercan, Prof. Dr. Emine Erktin, Prof. Dr. Ayşe Gürel, Prof. Dr. Cengiz Kırlı, Prof. Dr. Ayşe Mumcu, Prof. Dr. V. Erkcan Özcan, Prof. Dr. Murat Saraçlar, Prof. Dr. Cem Say, Prof. Dr. Ali İ. Tekcan, Prof. Dr. M. Burçin Ünlü, Prof. Dr. Can A. Yücesoy, Prof. Dr. Ünal Zenginobuz arasında yapılan oylamaya 2302 öğrenci, 263 çalışan ve 2406 Boğaziçi Üniversitesi mezunu katıldı.

Boğaziçi Seçiyor Komisyonu, üniversitenin bileşenlerinin adayları olarak Prof. Cem Say, Prof. Mehmet Burçin Ünlü ve Prof. Mine Eder’i gösterirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, oylamada en çok karşı çıkılan isim Prof. Naci İnci’yi rektör atadı.

YENİ REKTÖR DÖNEMİNDE NE OLDU?

Yeni rektör Naci İnci’nin Dr. Can Candan ve avukat Feyzi Ercin’in derslerine son vermesi tepki çekti.

4 Ekim 2021’deki Naci İnci protestosuna katıldıkları tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Caner Perit Özen ile Enis Berke Gök de 94 gün cezaevinde kaldıktan 7 Ocak’ta serbest bırakıldılar.

En son dün Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Girişimi tarafında hazırlanan ‘‘özgür, özerk ve demokratik üniversiteden vazgeçmiyoruz’’ afişleri savcılığa yapılan sonucu üniversite çevresindeki sokak billboardlarından söküldü.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Üniversite