İsmail Saymaz: Çarşamba Baba Türbesi’nde 3 çocuk istismar edildi!

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Çarşamba Baba Türbesi’nde 10 yaşındaki 3 çocuğun istismar edildiğini yazdı.

İsmail Saymaz: Çarşamba Baba Türbesi’nde 3 çocuk istismar edildi!

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara önceki gün, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve gelecek kaygısından dolayı intihar etti.

Bu ölüm, tarikat ve cemaat yurtlarındaki şartları, Türkiye’deki gençlerin durumunu yeniden gündeme getirdi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'sa, Çarşamba Baba Türbesi'nde yaşanan bir olayı kaleme aldı.

Olayın 2020 yılının mayıs ve haziran aylarında geçtiğini belirten Saymaz, şöyle devam etti:

"Tatil için Antalya'dan Elazığ'a gelen 10 yaşındaki B. adlı kız çocuğu, aynı yaştaki Y. adlı dayısıyla sokakta oynarken, yanlarına uzun sakallı M.K. geldi. 40 yaşındaki M.K.i çocuklara 'Çarşamba Baba Türbesi'nin kapısını açamıyorum' dedi.

OYUN BAHANESİ

Birlikte türbeye gidip kapıyı açtılar. M.K., 'İçeride oynayalım mı?' diye sordu. Sözde oyun bahanesiyle çocukları elle istismar etti.

Bir başka gün Y. ile arkadaşı C.'yi dondurma ile kandırarak, türbeye çağırdı. Türbede çocuklara Kuran okutup bilmeyenin kalçasına dokundu ve tişörtünü çıkardı. Cinsel organını sokmak istedi. Çocuk reddedince istismardan vazgeçti. Türbeden ayrılırken, 'Hiç kimseye bir şey demeyin' dedi.

M.K., sonraki gün B. adlı kız çocuğunu takip etti. B, panik halde eve koşarken, M.K kafasını okşayarak sakinleştirmeye çalıştı.

'BAĞIRARAK EVDEN ÇIKARDIM'

B.'nin annesi anlatıyor:

'M.K.'nin her dokunuşunda B. kendisini çekerek korkuyordu. M.K. de 'Bu kız neden korkmuş, kaza mı yaptınız, biraz dua okuyayım' dedi. M.K.'yi bağırarak evden çıkardım. Öğrendiğim kadarıyla çocukları istismar ediyormuş. Kendi imkanımızla aradık, bulamadık.'

M.K., 30 Aralık 2021'de evinde yakalandı.

İfadesinde, yardım için arabasıyla Kızılay Mahallesi'ne gittiğini, çocuklara dondurma aldığını, onların kendisini türbeye götürdüğünü, yaklaşık 15-20 dakika kadar kaldıklarını ve hiç dokunmadığını ileri sürdü.

Tutuklandı.

M.K. hakkında B. ve C.'ye karşı ikişer kez, Y.'ye karşı zincirleme cinsel istismardan 75 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı."

Etiketler
İsmail Saymaz Halk TV