HDP'li Kaçmaz'dan Soylu’nun 'Evinde terörist yakalandı' iddiasına yanıt: Bilseydi şov için kendisi yapardı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddialarına yanıt veren HDP'li Hüseyin Kaçmaz, iftiraya uğradığını söyleyerek olayların nasıl geliştiğini anlattı.

HDP'li Kaçmaz'dan Soylu’nun 'Evinde terörist yakalandı' iddiasına yanıt: Bilseydi şov için kendisi yapardı

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Evinde terörist yakalandı" iddiasına yanıt verdi. "Süleyman Soylu benim evimde bir şüpheliyi sakladığımı düşünseydi kolluk gücüne bırakmaz sırf o siyasi şov için baskını o yapardı" diyen Kaçmaz, Şırnak Valiliği'nin de kendisini doğruladığını belirtti.

İçişleri Başkanlığı’nın 8 Aralık’ta yapılan bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ifadelerinin 'iftiradan' ibaret olduğunu söyleyen HDP'li Kaçmaz," İçişleri Bakanı buradan ‘8 Aralık sabahı bir baskınla katili yakaladık’ dedi Cizre’de işlenen bir cinayet için. Ancak ortaya çıktı ki benim beyan ettiğim üzere söz konusu gözaltı 7 Aralık’ta yapılmıştı, 8 Aralık’ta değil ve yine ‘Hüseyin Kaçmaz vekilin evinde yakaladık’ dediği kişi için benim beyan ettiğim üzere ne benim evimde ne ailemin evinde ne herhangi bir evde yakalanmadığı, gözaltına alınmadığı ortaya çıktı ve bu durum yine 9 Aralık günü Şırnak Valiliği’nin yaptığı açıklamayla da ortaya çıktı” dedi.

'SAVCI VE HÂKİMLER ÜZERİNDEN KUMPASA DEVAM EDİLDİ'

"Burada net bir şekilde iftira attı Bakan" diyen Kaçmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçişleri Bakanı’nın bu yalanını, bu iftirasını toplum nezdinde kabul edilebilir yapmak için bu komployu, bu manipülasyonu, bu algıyı topluma hani anlatamadıkları için bu sefer de ne yaptılar? İçişleri Bakanı Şırnak’tayken kardeşim tutuklandı. Kolluk gücünü alet ettikleri yetmiyormuş gibi bu kumpasa, bu komploya bu sefer de savcı ve hâkim üzerinden de böyle bir kumpasa devam edildi. Sadece şu başlık için aslında kardeşim tutuklandı, şunu net söyleyeyim: Şu an benim kardeşim kurban, rehine ve aslında birçok yetkili de bunu biliyor. Şırnak Valiliği benim dediklerimi teyit etmişken sırf bu basına böyle bir haber servis etmek için kardeşimin tutuklu kalıyor olması aslında bizlerin alışık olduğu bir durum maalesef ki. Hemen servis edildi bu tutuklama, üç dakika sonra servis edildi, üç dakika, kararın verilmesiyle. Peki, daha öncesinde neler oldu?

İlk bir ihbar oluyor 7 Aralık saat 13.26’da; aslı astarı olmayan, yer, zaman mekân belirtilmeyen bir ihbar ama her ne hikmetse takip ve göz mesafesinde, yakalama mesafesinde olan bir kişi hiçbir şekilde gözaltı yapılmıyor. Çünkü asıl plan 8 Aralık sabahı -İçişleri Bakanının dediği gibi- ‘Burada biz bu sabah katili yakaladık, HDP’li vekillerle fotoğrafı var.’ şeklinde vermekti. Ama ‘Allah’ın sopası yok’ derler ya, bu sefer tesadüfen 11 Aralık’taki kongre çalışması için parti yöneticisi arkadaşlarımızın ağabeyimin evine gitmesi sonrasında plan değişti, plan değiştirilmiş. Ve evden çıktıktan sonra parti yöneticisi arkadaşlarımız -daha sonrasında herhâlde telefonla iletildiği için- hemen gözaltı yapılıyor.

'DAHA İFADESİ ALINMADAN KATİL İLAN EDİLDİ'

7 Aralık akşamı gözaltı yapılıyor net bir şekilde ama bu daha sansasyonel olsun diye ‘8 Aralık’ dendi. Tabii, yetmedi, 8 Aralık sabahı… Bazı milletvekilleri, iktidar vekilleri, daha önceki gece de yine televizyonda hâlâ dediğimi ters yüz ederek sanki ben itirafta bulunmuşum, sanki evimde katil saklıyormuşum gibi bir iftirayı devam ettirme vicdansızlığını devam ettiriyorlar. Bahse konu gözaltına alınan kişi, parti gençlik meclisi üyesi arkadaşımız ve daha ifadesi alınmadan burada katil ilan edilen bir kişiydi.

'BİLSEYDİ ŞOV İÇİN KENDİ OPERASYON YAPARDI'

Süleyman Soylu benim evimde bir şüpheliyi sakladığımı düşünseydi kolluk gücüne bırakmaz sırf o siyasi şov için baskını o yapardı, kameraları çeker ve baskını o yapardı. Bunu hepiniz de biliyorsunuz ama o gün buraya geldi ve hukuku ayaklar altına alarak, vicdanı ayaklar altına alarak böyle bir iftirada bulundu.

Tabii, dosya içerisinde ifadeler alınınca şunu fark ettik -dediğimiz gibi- düzmece bir ihbar yapılıyor -ki isteyenlerle paylaşabilirim, tutanaklar şu an yanımda. Düzmece ihbara rağmen gözaltı yapılmıyor çünkü -dediğim gibi- kumpas 8 Aralık sabahı içindi, İçişleri Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü gün, daha sansasyonel olacak ya. Yine, kumpas ‘Katili yakaladık, HDP’li vekillerle fotoğrafı var’ şeklinde olacaktı ama herhâlde bu kumpası hazırlayanlar, bu senaryoyu hazırlayanlar ‘Katili HDP’li milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın evinde bu sabah yakaladık desek daha sansasyonel olur’ dediler herhâlde plan tam da buydu çünkü daha sonrasında, ilk ihbardan sonra, ilk gözaltı işlemi yapıldıktan sonrasındaki bir sürede 23:12’de bir ihbar daha yapılıyor ama her 2 ihbarda da cinayetle ilgili tek bir ifade yok.

Sadece 8 Aralık saat 00.41’de yani gece yarısından hemen sonra 3’üncü bir ihbar daha yapılıyor, diğer iki ihbarla hiç alakası olmayan bir ihbar ve bu sefer direk cinayetle bağlantılı bir ifade kullanılıyor. O gün de Bakan Bey’e söyledim, bakın, bu işler bu kadar kolay olmamalı. Bizden nefret edebilirsiniz, bize kin duyabilirsiniz, bizi düşman olarak dâhi görebilirsiniz ama ben eskiden derdim, insanlar niye ‘Düşmanım da mert olsun’ der diye demek ki bu sebeptenmiş Sayın Başkan, demek ki bu sebeptenmiş çünkü Sayın Bakan sırf burada siyasi şov yapacak diye ya da kendisi hakkındaki sorulara cevap vermemek için çıktı burada böyle ipe sapa gelmez -ki üç gün sonra kendisinin de aksini ifade ettiği- bir şey söyledi. Soylu bu kumpasa kendisi hakkındaki sorulara cevap vermemek için başvurdu.

Tabii, bununla birlikte sadece bize mi bu tehdidi yaptı? Bu tehlike sadece bizim için mi geçerli? Hayır. 84 milyon yurttaş için şu an bu durum herkesin can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu aslında ispatlar niteliktedir.”

Etiketler
HDP Süleyman Soylu