Haluk Levent'ten SMA paylaşımı: Her çocuğumuz için 18 milyon bulmamız gerekiyordu; şimdi 30 milyon lira lazım

Haluk Levent, SMA'lı bir çocuğun tedavisi için gereken paranın 30 milyon liraya yükseldiğini açıkladı. Levent, "SMA çocukları için toplanması gereken para hayal oldu." ifadelerini kullandı.

Haluk Levent'ten SMA paylaşımı: Her çocuğumuz için 18 milyon bulmamız gerekiyordu; şimdi 30 milyon lira lazım

AHBAP Derneği ile yardım muhtaç vatandaşlara yardım eden ve ihtiyaçların kamuoyunda duyulmasını sağlayan sanatçı Haluk Levent, döviz kurunun artışı nedeniyle kötü haberi sosyal medyadan kötü haberi duyurdu.

SMA'lı çocuklar için 18 milyon TL toplanması gerekirken, şu anda 30 milyon TL toplanması gerektiğini belirten Levent, sosyal medya hesabından çağrıda bulundu.

Eylül ayında 8.30 lira seviyelerinde olan doları Kasım ayında 13 liranın üzerine demir attı. TL'nin üç ayda değer kaybı yüzde 57'yi de aştı. Dolar/TL kuru Aralık ayında 14 liranın üstüne çıktı.

Bugün ise dolar Merkez Bankası'nın 4. faiz indirimi kararının ardından 15,65 lira seviyesinde seyrediyor. İthal edilen çok sayıda ilacın fiyatı ise dolar üzerinden belirleniyor. Yurt dışında yapılacak tedavilerin masrafları da döviz üzerinden ödeniyor.

Ünlü sanatçı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"SMA çocukları için toplanması gereken para hayal oldu. Bu arada @Novartis'e çağrım var. TEDAVİ ETTİĞİNİZ ÇOCUKLARIN SON DURUMLARINI, AYLIK GELİŞİMLERİNİ SİTENİZDE GÖREMİYORUZ! BİLGİ LÜTFEN!"

Etiketler
Ordu Haluk Levent Para