RTÜK'teki görevinden alınan İlker Ilgın, 4 maaşlı çıktı!

RTÜK’teki görevinden alındıktan sonra atanacağı yer merak edilen İlker Ilgın’ın dört koltuğunun olduğu ortaya çıktı. Ilgın’ın, hem RTÜK’te hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda görevli olduğu bildirildi.

RTÜK'teki görevinden alınan İlker Ilgın, 4 maaşlı çıktı!

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) daha önce başkan yardımcılığı görevini yürüten ancak daha sonra bu görevden ayrıldığı bildirilen İlker Ilgın’ın kaybettiği bir koltuğa karşılık dört ayrı yerde görevli olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, İlker Ilgın, başkan yardımcılığı görevinin ardından RTÜK Başkan Müşavirliği’ne getirildi. Yaklaşık 17 bin TL maaş aldığı ifade edilen Ilgın’ın daha sonra görevlendirme yöntemiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda işe başlatıldığı bildirildi. Ilgın’ın Bakan Danışmanlığı görevine getirildiği kaydedildi.

20 BİN TL HUZUR HAKKI

RTÜK bürokratı Ilgın’ın bunlarla yetinmeyerek iki ayrı kurumda da yönetim kurulu üyeliği yaptığı ortaya çıktı. Ilgın, Türkiye Eskrim Federasyonu’nda Yönetim Kurulu üyesi olarak görevli. İlker Ilgın ayrıca, Türkiye Petrolleri Offshore Technology Center (TP-OTC) adlı şirkette de Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. Ilgın’ın burada “huzur hakkı” adı altında aylık yaklaşık 20 bin TL ödeme aldığı öne sürüldü.


İlker Ilgın

Bürokratların birden fazla yerde faaliyet gösterdiği RTÜK’te, Üst Kurul Başkanı Ebubekir Şahin de iki ayrı yerden maaş alıyor. Şahin, hem RTÜK, hem de Yönetim Kurulu üyesi olduğu Halkbank’tan ücret alıyor. Çift maaşını savunan Şahin, bu konuda yaptığı açıklamada, “RTÜK Başkanlığı dışında Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğimden dolayı maaş alıyorum. Bu da yasal ve etiktir. Çünkü bu belediyelerde de diğer devlet kurumlarında da böyle” ifadelerini kullandı.

Etiketler
RTÜK