İktidarın gündemi yine Kanal İstanbul: Muhalefet önemini ya anlamadı ya anlamak istemiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'un işletme planlarını hazırladıklarını belirtti. Bakan, tüm eleştiri ve itirazlara rağmen yapımında ısrarcı oldukları proje için, "Muhalefet önemini ya anlamadı ya da anlamak istemiyor" dedi.

İktidarın gündemi yine Kanal İstanbul: Muhalefet önemini ya anlamadı ya anlamak istemiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), uzmanların ve İstanbulluların tüm itirazlarına rağmen iktidar Kanal İstanbul projesindeki ısrarını sürdürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da proje kapsamında Başakşehir-Kayaşehir-Bahçeşehir arasındaki ulaşımı sağlayacak Sazlıdere Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Kanal İstanbul ile Türkiye'nin deniz yolu taşımacılığındaki rolünün güçleneceğini, uluslararası ulaştırma ve lojistik koridorlarından daha fazla pay alacağını ve küresel ticarette daha etkin rol oynayacağını öne süren Karaismailoğlu, muhalefete yüklendi.

'MUHALEFET YA ANLAMADI YA ANLAMAK İSTEMİYOR'

Uzmanların uyarılarını dikkate almayarak, "Kanal İstanbul'un önemini muhalefet anlamadı ya da anlamak istemiyor" ifadelerini kullanan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar bu projenin önemini anladı ama maalesef ülkemiz muhalefetindekiler anlamadı ya da anlamak istemiyorlar. Gelişen, güçlenen, dünyada söz sahibi olan Türkiye’nin önüne duvar örmeye çalışıyorlar. Biz bugüne dek ülkemiz için doğru olanları yaptık, yine yapacağız. Biz, ülkemiz için canla başla çalışırken, gündelik polemiklere değer vermiyoruz. Herkesin gıptayla baktığı projeleri kamu kaynakları veya özel sektör iş birliği ile bir bir tamamlıyoruz. İnsana, çevreye ve tarihe duyarlı, şeffaflık, katılımcılık ve paylaşımcılık ilkeleriyle, bölgesel ve küresel bütünleşme odaklı bir ulaşım ve iletişim altyapısı tesis etmeye hız kesmeden devam edeceğiz."

'İŞLETME PLANLARINI HAZIRLIYORUZ'

Karaismailoğlu, "Plan ve program içerisinde bir taraftan Kanal İstanbul'un gerekli yapılarını bir bir hayata geçirirken diğer taraftan sektör paydaşlarımızın görüşlerini de alarak Kanal İstanbul'un işletme planlarını hazırlıyoruz" diye konuştu.

KUZEY MARMARA OTOYOLU

Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'na ilişkin de bilgi vererek, "45 kilometrelik Başakşehir-Hadımköy Nakkaş kesimiyle otoyolun toplam uzunluğu 445 kilometreye ulaşacaktır" dedi.

Etiketler
İstanbul Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul Muhalefet