Duvar’ı yazanlar sordu, Sedat Peker yanıtladı: MİT’ten destek alıyor mu? Türkiye’de kokain kaçakçılığının merkezi neresi? Ahmet Hakan’ı dövdürdü mü?

Organize suç örgütü lideri olarak Türkiye tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker’in iddia ve ifşalarından yola çıkarak hazırlanan Duvar kitabında Peker ile yapılan röportaj dikkat çekti.

Duvar’ı yazanlar sordu, Sedat Peker yanıtladı: MİT’ten destek alıyor mu? Türkiye’de kokain kaçakçılığının merkezi neresi? Ahmet Hakan’ı dövdürdü mü?

Türkiye İşçi Partisi raporu olarak hazırlandıktan sonra Duvar adıyla İleri Yayınları tarafından basılan Duvar’da yer alan söyleşi, hacmi itibariyle bugüne kadar Sedat Peker’le yapılmış en kapsamlı röportaj.

Türkiye’de suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Peker, bazı konularda sorulara yanıt verse de birçok konuda sessiz kalmayı tercih etti.

Peker’i takip eden hemen herkesin kafasındaki en temel sorulardan biri hiç şüphesiz bu ifşaatın ana kaynağının neresi olduğu.

''BANA EN ÇOK AK PARTİ İÇİNDEN BİLGİ GELİYOR, BU YAŞANAN OLAYLARLA İLGİLİ GELECEKTE RAPOR ÇIKACAK''

Duvar’daki röportajda ‘‘Şimdi sizin ifşalarınızda MİT var mı? Ya da bir rapor çıkar mı?’’ sorusu yöneltiliyor.

Sedat Peker, bu soruya, ‘‘Samimi olarak söylüyorum, keşke birileri destek olsa. Ekonomik sorunu yaşayan ben, ölümle veya cezaeviyle karşı karşıya olan yine ben, ancak hikâyenin arkasında büyük bir güç aranıyor. Her zaman söyledim, bir tripoda bir kameraya yenileceksiniz. Zekaya, tecrübeye saygı duymayı öğreneceksiniz. Sizin dediğiniz gibi olmuş olsaydı gelecek yardımları geri çevirmezdim (bilgi anlamında). Bana en çok bilgi belki inanmayacaksınız ama Ak Parti’nin içinden geliyor. Zaten birçoğu da benim kendi bilgilerim. Bu yaşanan olaylarla ilgili gelecek yıllarda bir rapor tabii ki çıkacaktır, çünkü şu an insanlara morfin vurulmuş gibi. Bir tepki veremiyorlar. Oysa ülkemizde akıl dışı şeyler yaşanıyor’’ dedi.

''SERHAT ALBAYRAK'IN BU KONUYLA İLGİLİ İKİ AYRI KEZ MESAJINI ULAŞTIRDI, PELİKANCILAR HAKKINDA KONUŞMAMI BİRÇOK KİŞİ İSTEDİ''

Metin Külünk dışında parasal destekte bulunduğu siyasetçiler ve bürokratlar olduğunu söyleyen Sedat Peker, kalleşlik yapmadıkları sürece bu kişilerin isimlerini açıklamayacağını belirtti. Peker, Pelikancılar konusunda Serhat Albayrak’ın devreye girdiğini iddia etti:

‘‘Serhat Albayrak’ın bu konuyla ilgili iki ayrı kez mesajını ulaştırdı, Pelikancılar hakkında konuşmamamı birçok kişi istedi. Ancak bunların içinde bence önemli olanı Ak Parti Milletvekili Metin Külünk’tü. Bu konuyla ilgili benimle görüşme yapan gazeteci Fatih Tezcan’dı. Metin Külünk’ün isteği üzerine Almanya’daki bir gruba para yollamıştım. Ayrıca seçim zamanlarında, seçimde kullanılmak üzere paralar verirdim. Ayrıca benden rica ettiği bir akrabasının işi için bugünün 200 bin dolarına tekabül eden bir para verdim. Ayrıca destek olmamı istediği şahıslar olursa, onlara yardımcı olurdum.’’

Ancak bir başka soru da Serhat Albayrak’la iletişime geçen akrabasının ismini açıklamayı reddetti.

Peker, ‘‘İzmir ve Mersin limanı ile Bodrum limanı kokain kaçakçılığının parçası’’ olduğunu iddia etti

Röportajda Sedat Peker’in en çarpıcı iddiaları son dönemde kokain ticaretiyle anılmaya başlayan limanlarla ilgili:

‘‘Benim söylediğim, doğruluğu hakkında diyet ortaya koyduğum bütün her şeyin doğruluğu zaten ortaya çıktı ve de çıkmaya devam ediyor. İzmir Limanı’nda Mehmet Ağar’ın ve Erkam Yıldırım’ın haberi olmadan hiçbir yasadışı iş yapılamaz. Mersin Limanı da keza aynı şekildedir. Bu konularla ilgili ileriki zamanlarda yapacağım paylaşımlarda yeni bilgilere detaylıca yer vereceğim. Mübariz Mansimov’un elinden oyuna getirilerek alınan Bodrum’daki marina da bu kaçakçılığın parçasıdır. Tonlarla ağırlığı olan kokainler İzmir-Mersin limanına geldikten sonra Bodrum’daki marinaya gelen 40 metrelik gösterişli yatlarla Ortadoğu pazarına taşınırdı. Bu tabii ki uyuşturucunun sadece bir rotası.’’

Lefkoşa’da tutuklanan Halil Falyalı’nın Kıbrıs merkezli kara para trafiğini Kıbrıs Türk Devleti’ndeki bazı bürokratların ve siyasilerin desteğiyle yaptığını savunan Peker, bu kişinin Türkiye’de bu konuda yardım aldığı siyasiler ve bürokratlar olduğunu öne sürdü.

''AHMET HAKAN'LA TANIŞMIŞLIĞIM VAR, KENDİSİNİ EVİNDE DE ZİYARET ETTİM''

Sedat Peker, bir soru üzerine Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan’ın henüz gazetede köşe yazdığı ve CNN Türk’de program yaptığı dönemde tam da 1 Kasım seçimlerinden hemen önce 1 Ekim 2015’te evinin önünde uğradığı saldırıyla ilişkisi olmadığını söyledi.

‘‘Eski bir milletvekilinin karakolda dövülmesi ve Hürriyet gazetesi baskınında Metin Külünk’ün elçi olduğu doğrudur. Sorunun kalan cevabı şimdilik bende kalacak. Benim kendisine (Külünk’e) başka yerlere iletilmek üzere söylediğim bazı özel bilgiler vardı, bunlar da ilerleyen zamanın konuları. Çünkü savaş hala devam ediyor. Ahmet Hakan’la tanışmışlığım var. Kendisini evinde de ziyaret ettim. Bu yüzden benim böyle bir olayın içinde olmayacağım düşünüldüğünden belki başka birine rica etmiş olabilirler. Ancak benim bu konuyla ilgim yok.’ Kahve dağıtımı sadece İstanbul’da olmadı, onların söyledikleri birçok farklı şehre yolladım. Metin Külünk’le sırdaş derecesinde yakınlığım olduğu için genelde kendisinin üzerinden her konuda bana ulaşırlardı.’’

Etiketler
Sedat Peker Ordu Ahmet Hakan Suç örgütü