Valilikten 10 Kasım'da okunan şiire 'dini değerleri aşağılama' gerekçesiyle soruşturma

Gaziantep Valiliği, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü’nde bir öğretmen tarafından okunan 'Yıkın Heykellerimi' isimli şiir hakkında 'açıkça dini değerleri aşağılamak' gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Valilikten 10 Kasım'da okunan şiire 'dini değerleri aşağılama' gerekçesiyle soruşturma

Gaziantep Şehitkamil ilçesindeki Vicdan-Ahmet Güner Ortaokulu’nda bir öğretmen, okuldaki 10 Kasım töreninde şair Süleyman Apaydın'ın "Yıkın Heykellerimi" adlı şiirini okumuştu. Gaziantep Valiliği, "açıkça dini değerlerin aşağılandığını" savunarak soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni’nde bir öğretmenimizin okuduğu şiir ile ilgili görüntüler paylaşılmıştır. Olayla ilgili Valiliğimiz tarafından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

VALİ: KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR

Gaziantep Valisi Vali Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu şiirin ‘açıkça dini değerleri aşağıladığını’ iddia ederek, "İnsanların inancını, yaşam tarzını, kılık kıyafetini aşağılamak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir” dedi. Vali Gül, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Süleyman Apaydın'a ait "Yıkın Heykellerimi" isimli şiirin tamamı şöyle:

"Özlediyseniz fesi, peçeyi

Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi

Hâlâ medet umuyorsanız

Şıhtan, şeyhten, dervişten

Şifa buluyorsanız

Muskadan, üfürükçüden

Eşit olmasın diyorsanız kadınla erkek

Kara çarşafa girsin diyorsanız

Yobazın gazabından ürkerek

Hâlâ önemini anlayamadıysanız

Millet olmanın

Kul olun

Ümmet kalın

Fetvasını bekleyin şeyhülislamın

Unutun tüm dediklerimi

Yıkın diktiğiniz heykellerimi"

SÜLEYMAN APAYDIN KİMDİR

Süleyman Apaydın, 1944 yılında, Giresun’un Dereli kazasının Çalca köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Giresun ve Samsun'da tamamladı. 1967 yılında Sinop Endüstri Meslek Lisesi'ne öğretmen olarak atandı. 1973 yılının eylül ayında görevinden istifa ederek Almanya’ya gitti. 1976 yılında Almanya'nın Nürnberg şehrinde, bu ülkedeki ilk Türk tiyatrosu olan Nürnberg Führt Türk Tiyatrosu’nun (NFTT) kuruculuğunu yaptı. Necati Cumalı’nın “Nalınlar” adlı oyunu ile perdelerini ilk oyuna açtı. Apaydın, halen Almanya'nın Nürnberg şehrinde yaşıyor.

Etiketler
Gaziantep 10 Kasım Öğretmen Soruşturma