A101 hakkında skandal iddia: Tarihlerin asetonla sildirildiği görüntüler ortaya çıktı

A101 marketler zincirinin Artvin'de yer alan şubesinden yayınlanan görüntüler tüketicileri dehşete düşürdü. Videoda çalışanların asetonla ürünlerin son kullanma tarihini sildiği görüldü.

İşçilere uygulanan mobbing ile anılan A101 mağazlarında son kullanma tarihi yaklaşmış ya da geçmiş ürünlerin kasada zorla kasiyerlere sattırılması iddiaları dha önce gündeme gelmişti.

Ancak Artvin’deki A101’de işçilerin video kaydına aldığı ve Mağaza Market-Sen aracılığıyla duyurduğu gelişme dehşete düşürdü.

Artvin A101’de, bölge sorumluları ve satış müdürleri işçilere zorla son kullanma tarihi geçmiş ürün sattırmaya çalıştı. İşçiler yapılan uygulamayı fotoğraf ve video çekerek kayıt altına aldı.

Mağaza Market-Sen’in yayımladığı açıklamaya göre işçiler tavuk, yoğurt gibi ürünlerin “aseton” ile son kullanma tarihlerinin sildirildiğini, bu şekilde ürünlerin son kullanma tarihinin görülemediğini ve satışa sunulduğunu belirtti

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetim yapması gerektiğini belirten sendika, “Bakanlığı harekete geçmeye ve görevini yerine getirmeye çağırıyoruz. Her A101 ve zincir markette acil denetim yapılmalı, gerekli soruşturmalar yürütülmelidir” dedi.

Ayrıca tüm market işçilerini ve vatandaşları denetim/soruşturma için gördüğü her bozuk ürünü, Tarım ve Orman Bakanlığının “Alo 174” Gıda Hattı’na bildirmeye çağırdı.

A101 hakkında skandal iddia: Tarihlerin asetonla sildirildiği görüntüler ortaya çıktı - Resim : 1

Etiketler
A101 Artvin Market