AKP kurucuları arasında yer alan Washington büyükelçisi o görüntüyü yalanladı

ABD Washington Büyükelçiliği'nde ülkenin kurucu lideri ve bayrağı yerine AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın posterinin kullanıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

AKP kurucuları arasında yer alan Washington büyükelçisi o görüntüyü yalanladı

ABD Washington Büyükelçiliği'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla elçilik binasına AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterini astığı iddia edildi. Büyükelçi Hasan Murat Mercan, söz konusu iddiayı yalanladı.

ABD'deki büyükelçilik binasına ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı yerine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın posterinin asıldığı iddialarına tepki gösteren Emekli Amiral Türker Ertürk, "Tüm çağdaş ülkelerde milli günlerde kurucu lider ve/veya bayrak asılır, siyasi liderin resmi asılmaz" dedi.

Ertürk, sosyal medya hesabından şöyle yazdı:

"Tarihimizde bir ilk oldu ve Washington Büyükelçiliğimiz binasının dış yüzeyine 29 Ekim’de Erdoğan’ın resmi asıldı. Buraya Atatürk ve/veya Türk Bayrağı asılmıştı 97 yıldır. Tüm çağdaş ülkelerde milli günlerde kurucu lider ve/veya bayrak asılır, siyasi liderin resmi asılmaz!"

BÜYÜKELÇİ, İDDİALARI YALANLADI

Büyükelçi Hasan Murat Mercan, başka bir sosyal medya kullanıcısının da yorum yapması üzerine söz konusu iddiaları yalanladı. Mercan, "Ahmet Bey. Bilgi doğru değil. Doğrulara dayanarak istediğiniz yorumu yapabilirsiniz. Ama yalanlar üzerine yorum yapmayın. Bize Boğaziçi’nde bunu öğretmişlerdi" diye yazdı.

BÜYÜKELÇİ, AKP KURUCULARI ARASINDA

Washington Büyükelçisi olarak görev yapan Hasan Murat Mercan'ın AKP'nin kurucu üyeleri arasında bulunması da dikkat çekti.

Hasan Murat Mercan kimdir?

Hasan Murat Mercan, 14 Ocak 1959’da Ağrı’nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı bölümde, doktorasını ABD Florida Üniversitesi Karar ve Enformatik Bilimler Bölümü’nde tamamladı. Cleveland State Üniversitesi’nde Doçent oldu. Cleveland State Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak ders verdi.

22. Dönem Eskişehir Milletvekili. 22. Dönem’de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği Güvenlik ve Savunma Asamblesi (BAB) Türk Delegasyonu Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönem’de Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı oldu.

Etiketler
Washington