Esra Hankulu'nun annesi aylar süren sessizliğini bozdu

Cinayete kurban gittiği iddia edilen genç Esra Hankulu’nun annesi Sevil Hankulu aylar süren sessizliğini Fulya İle Umudun Olsun’a bozdu.

Esra Hankulu'nun annesi aylar süren sessizliğini bozdu

Fulya İle Umudun Olsun ekibi, Ankara’da geçtiğimiz Ağustos ayında evinde ölü bulunan Esra Hankulu dosyasının takipçisi oldu ve Esra’nın annesi Sevil Hankulu’nu sesini tüm Türkiye’ye duyurmasına yardımcı oldu.

Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan dosyanın baş faili Ümitcan Uygun’a öfke kusan acılı anne Sevil Hanım, “O kişi inşallah içeriden hiç çıkamaz. Kızımın Ümitcan ile ilişkisini bilseydim bu duruma gelmezdi. Bizim kızımız kesinlikle madde kullanmaz, kendi halinde bir kızdı. ne olduysa o gece oldu. Kızıma tuzak kurdular. Bana o geceyle ilgili hiçbir şeyden bahsetmedi” diye konuştu.

Cinayet gününe dair önemli ifadeler kullanan Sevim Hanım, konuşmasına şöyle devam etti: “Esra öldüğü gün bize geldi, gitme dedim. Saat 5 gibi evden çıktı. Ondan sonra bir daha hiç konuşmadık. O günkü buluşma kesinlikle planlı bir şey değil. Kızımın aklını Dilan’ın çeldiğini düşünüyorum. Kızımın düştüğüne inanmıyorum, ne yaptıysa Ümitcan yaptı. Kızım Ümitcan ile sevgili değildi. Ne yaptıysa o Dilan ve Furkan yaptı. Onlardan da şikayetçiyim.”

DOSYANIN SEYRİ DEĞİŞEBİLİR

Olay günü Esra Hankulu'nun evinde bulunan Furkan ve Dilan için suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan 5 yıla kadar hapis cezasının istenmesinin ardındaki neden de Fulya İle Umudun Olsun’da ortaya çıktı.

Sevil Hanım, konuyla ilgili olarak “Dilan kızımın cesedinin başından çantasını alıp götürdü. Çantayı bana verdi, kızımın telefonu da çantasından çıkmıştı. Kızımın eşyaları eksikti, ben biliyorum” ifadelerini kullandı.

Esra Hankulu'nun annesi aylar süren sessizliğini bozdu - Resim : 1

CANLI YAYINDA YÜZLEŞTİLER

Olay gecesi Esra Hankulu'nun evinde olan isimlerden biri olan ve hakkında ceza istenen Dilan da canlı yayına katıldı. Programda Esra Hankulu’nun annesiyle canlı yayında kozlarını paylaştılar.

Dilan, hakkında yöneltilen suçlamalara da sert bir dille yanıt vererek, “Benim arkadaşımın evinde altın saatim ve kolyem kaldı, ben eşyalarımın eşyalarının peşine düşmedim. Senin kızın ölmüş sen kızının malının peşindesin. Suçlu kimse ortaya çıksın, ben bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

Dilan ayrıca, Ümitcan denen şahsı olay günü ilk kez gördüğünü söyleyerek “O gece Esra ‘Ümitcan gelsin, onu istiyorum’ diye ağlıyordu, Ümitcan’a aşığım diyordu. Ümitcan cezaevindeyken de görüşüyorlardı” diyerek şok edici açıklamalar yaptı.

Etiketler
Aleyna Çakır cinayeti