Fahrettin Altun bir kez daha basını hedef aldı: İzin vermeyeceğiz

Türk Konseyi Medya Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yurt dışından destek alarak yayın yapan basın kuruluşlarını hedef aldı.

Fahrettin Altun bir kez daha basını hedef aldı: İzin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bir kez daha basını hedef alarak, kimsenin 'basın özgürlüğü' kisvesi altında, ülkemizde 5. kol faaliyeti yürütmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türk Konseyi Medya Forumu'nda konuştu. Türkiye'de hem içeride hem dışarıda bir "hakikat mücadelesi" verdiklerini savunan Altun, "Yalana ve dezenformasyona karşı gerçeğin tarafında olmayı, ahlakımızın bir gereği, düsturu olarak görüyoruz" dedi. Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

'KARŞIMIZDA TAM ANLAMIYLA BİR YALAN ENDÜSTRİSİ VAR'

"Karşımızda, hakikati anlamsızlaştırmaya, değersizleştirmeye, önemsizleştirmeye, toplumları kültürel, ekonomik ve ideolojik açılardan sömürüye açık hale getirmeye çalışan kelimenin tam anlamıyla bir yalan endüstrisi var. Bu yalan endüstrisi, dünyanın farklı bölgelerinde ‘sahte haberler’ veya ‘kurgulanmış içerikler’ üzerinden toplumları, biz ve onlar ikiliğine sıkıştırmaya, mahkum etmeye çalışıyor. Açıkça ifade etmek gerekirse, biz yalan endüstrisiyle, dezenformasyonla mücadeleyi, ulusal güvenliğimizin bir mütemmim cüzü olarak görüyoruz ve tüm adımlarımızı bu perspektifle atıyoruz."

BASINA 'MODERN TRUVA ATLARI' DEDİ

Sosyal medyanın yanı sıra geleneksel medya mecralarında da 'dezenformasyon' olduğunu savunan Altun, "Buralarda da zaman zaman toplumların reflekslerini test eden, fay hatlarını harekete geçirmeyi hedefleyen yayınlar yapabiliyorlar. Burada özellikle bazı yabancı devletlerin fonladığı kuruluşları ve bunların ülkelerimizdeki uzantılarını işaret ediyorum. Bu modern Truva atlarına karşı teyakkuzda olmak, elbirliğiyle bunların zararlı faaliyetlerini durdurmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

'5. KOL FAALİYETİ YÜRÜTMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Medyaya yönelik hamlenin bir kez daha sinyalini veren Altun, 'yabancı güçler tarafından fonlanan, etki ajanlığı amacıyla faaliyette bulunan medya kuruluşları olduğu' iddiasında bulundu. Meclis'teki çalışmaları hatırlatan Altun, "Açık ve net bir biçimde vurgulamak istiyoruz ki kimsenin 'basın özgürlüğü' kisvesi altında, ülkemizde 5. kol faaliyeti yürütmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

ERDOĞAN DA YAPTIRIM SİNYALİ VERDİ

Foruma video mesaj gönderen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da medyaya yönelik yaptırım sinyali vermiş, "Diğer stratejik meselelerde olduğu gibi medya ve iletişim konusunda da kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz" demişti.

Etiketler
Fahrettin Altun Cumhurbaşkanlığı