Türk Tabipleri Birliği'nden ABD'de geliştirilen koronavirüs ilacı hakkında rapor

Türk Tabipleri Birliği, ABD merkezli Merck and Co. tarafından üretilen Molnupiravir isimli koronavirüs ilacının

Türk Tabipleri Birliği'nden ABD'de geliştirilen koronavirüs ilacı hakkında rapor

Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Kovid-19 Pandemisi 18 Ay Değerlendirme Raporu”nda virüsün tedavisine yönelik kullanılan ilaçları masaya yatırırken, uluslararası onay süreci henüz sonuçlanmayan ancak uzmanlar tarafından “umut vaadedici” olarak nitelendirilen Molnupiravir’e ilişkin olumlu bir değerlendirmeye yer verdi.

CNN Türk'ün haberine göre; raporda Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ve Dr. Levent Akyıldız tarafından, “Kovid-19 tedavisinde antiviraller” başlığıyla, kaleme alınan yazıda; ABD merkezli Merck and Co. tarafından üretilen Molnupiravir’e ilişkin son veriler yorumlandı.

İlacın tedavi metodunun “Hayvan çalışmaları, Molnupiravir’in hem Kovid-19 enfeksiyonunu engellediğini hem de enfeksiyondan kısa süre sonra verilmesinin hayvanlarda virüs popülasyonunun azalmasını sağladığını göstermiştir. Sonuçlar Molnupiravir’in ayaktan hastalarda virüs yükünü hızla azaltacağına işaret etmektedir” ifadeleriyle açıklandığı çalışmada, ilacın Favipiravir’le kombinasyonunun, tek başına kullanımına göre daha başarılı sonuçlar verdiği de kaydedildi.

Etiketler
Koronavirüs