Son evre kanser hastası Ayşe Özdoğan için açıklama yapmak isteyen annesi gözaltına alındı

Son evre kanser hastası Ayşe Özdoğan'ın infaz ertelemesi kabul edilmemiş, geçtiğimiz haftalarda yeniden cezaevine gönderilmişti.

Son evre kanser hastası Ayşe Özdoğan için açıklama yapmak isteyen annesi gözaltına alındı

İnfaz ertelemesi gerçekleşmediği için yeniden cezaevine giren son evre kanser hastası Ayşe Özdoğan için açıklama yapmak isteyen annesi ve Melek Çetinkaya gözaltına alındı.

Gülen cemaatine dönük soruşturma kapsamında hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla açılan davada 9 yıl 4 ay hüküm giyen Ayşe Özdoğan'a iki yıl önce Maxciller sinüs kanseri teşhisi konuldu. Özdoğan'ın sol üst çenesi, dişleri, elmacık kemiği ve tükürük bezleri alındı. Önünde dört ameliyatı olan Özdoğan'ın infaz ertelenmesi talebi reddedildi ve geçtiğimiz haftalarda yeniden cezaevine girdi.

'ARTIK ISITICI YOK'

Özdoğan'ın yanağını ısıtmak için saç kurutma makinesi kullanmak zoru nda olduğunu duyuran ablası bugün yaptığı bir paylaşımda, artık ısıtıcısının olmadığını söyledi. Özdoğan'ın ablası, saç kurutma makinesi olan kişinin yerinin değiştirildiğini söyledi.

GÖZALTINA ALINDILAR

4. evre kanser olan Özdoğan'ın sesini duyurmak için açıklama yapmak isteyen annesi ve askeri okul öğrencisi oğlu müebbet hapis cezası alan Melek Çetinkaya gözaltına alındı. Haberi sosyal medya hesabından duyuran HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Onları serbest bırakın, bir cinayete engel olmak isteyenleri mi gözaltına alıyorsunuz?" diye sordu.

Öte yandan Ayşe Özdoğan'ın öğretmen olan eşi de "silahlı terör örgütü suçlamasıyla" kamudaki görevinden atıldı ve 13 yıl hüküm giyerek tutuklanmıştı.

Etiketler
Cezaevi Gözaltı Kanser