'Barınamayan' öğrenciye evini açtı: 'Karınca yangına bir damla su atabilir, duruşum belli oldu'

Öğrencilerin 'Barınamayanlar Hareketi' ile konaklama sorunun çözümü için seslerini duyurmak istemesi üzerine çok sayıda kişi gençleri misafir edebileceklerini belirtti. Bir öğrenciyi misafir edecek olan Nuray Ekinci süreci Gerçek Gündem'e anlattı.

'Barınamayan' öğrenciye evini açtı: 'Karınca yangına bir damla su atabilir, duruşum belli oldu'

GERÇEK GÜNDEM - MERVE ÇOBAN/ Türkiye gündemini günlerdir üniversitelilerin yaşadığı barınma sorununa dikkat çekmek amacıyla parklarda konaklayarak nöbet tutması meşgul ediyor.

Parklarda baskı ve olumsuz hava koşullarına rağmen nöbetlerini sürdüren öğrenciler, kendilerini 'Barınamayanlar Hareketi' olarak isimlendiriyor. Eylemler Türkiye geneline yayılırken Eskişehir'de geceyi parkta geçirmek isteyen 6 kişi polisin müdahalesini ardından gözaltına alındı.

Nöbet İstanbul'da, Moda Sahili ve Beşiktaş Sporcular Parkı'nda yağmura rağmen sürdü.

Eylemlerin ve taleplerin sosyal medya gündemine de girmesinin ardından çok sayıda kişi gençleri evlerinde misafir edebileceğini ifade etti.

İzmir'de Psikolog Nuray Ekinci sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "İzmir’de şehir dışından gelip ev ve yurt bulamayan 1 kız öğrenciyi evimde yer bulana kadar misafir edebilirim. Güvenilir bilgilere sahip kişiler iletişime geçebilir." ifadeleriyle öğrencilere konaklama imkanı sağlayabileceğini belirtti.

Nuray Ekinci, bir öğrenci için konaklama imkanı sağlamasına neden olan koşulları Gerçek Gündem'e anlattı.

"BİR ODA İLE ÇÖZÜM SUNMAK İSTEDİM"

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı zorlukları anladığını ifade eden Nuray Ekinci, "Farklı bir şehirde yeni bir hayata başlamak zordur. Yeni bir okul, yeni bir hayat zor. Herkes güvenilir bir kalacak yer arıyor. İnsanların sorunlarına bir oda ile çözüm sunmak istedim" ifadelerini kullandı.Nuray Ekinci, İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde yaşanan mağduriyetleri hatırlatarak insanların evlerinden taşınmak zorunda kaldığını,kiraların yükseldiğini dile getirdi.

Öğrencilik yıllarında yaşadığı tecrübeleri aktaran Nuray Ekinci, "İzmir'de 6 üniversite var. Tanımadıkları bir ortamda tanımadıkları insanlarla eve çıkmaları mantıklı değil. Ben İngiltere'de okudum. Rehber ile ihtiyacımız olan numaraları ve her şeyi tek tek verdiler. Bu sorun yerel yönetimlerin, belediyelerin işi. İnsanlar evlerini açınca İzmir Valiliği ve belediye de bir şeyler yaptı. Valilik düne kadar sessizdi. İnsanlar evlerini açıyor. Yurtdışı tecrübemin de etkisiyle böyle bir çözüm sunmak istedim. Bu evin de kuralları var. Evimde insan var, köpeğim var. Kurallara uyacak mısın? Ben sana oda, dolap, mutfak, kullanacağın internet sunuyorum. Evimde konaklayacak öğrenci 11 Ekim'de gelecek. Daha önce de evimde yurtdışından gelen öğrenciler kaldı. Bir, bir buçuk ay gibi kısa sürelerle." dedi.

"DURUŞUM BELLİ OLDU"

"Bir kişi ile sorun çözülmeyecek" diyen Ekinci, insanların girişimlerinin soruna dikkat çekeceğini belirterek davranışının amacını "İnsanları uyandırmak" ifadeleriyle özetledi.

Ekinci, "Karınca yangına bir damla su atabilir. Duruşum belli oldu.İyi insanlar da olsunlar. İyiliği birbirlerine bulaştırsınlar" sözleriyle vicdani sorumluluğa dikkat çekti.

İnsanların evlerini açmalarının ve öğrencilerin buralarda konaklamalarının yaratacağı sıkıntıları da vurgulayan Ekinci, "Ciddi de bir güvenlik sorunu. Farklı amaçlar için de bunlar yapılabilir. Yaşanabilecekler bir insan hayatında kocaman bir travma.

(Fotoğraflar: Barınamıyoruz Hareketi)

Etiketler
Öğrenci