Deniz taşımacılığı türlerini Esalco'dan dinleyin

Uluslararası alanda lojistik gelişimi hızla devam ederken son zamanların sıklıkla tercih edilen taşımacılık yöntemlerinden biri denizyolu taşımacılığı.

Deniz taşımacılığı türlerini Esalco'dan dinleyin

Esalco WCA üyeliği ve dünyanın en büyük armatörleri ile ihtiyaçlarınıza en doğru yanıtları veriyor. Sektörünüze özel güvenlik şartları ve güvenlik koşulları kapsamında profesyonel taşıma hizmetleri sunuyor. Belirli kargo türleri söz konusu olduğunda en iyi yöntem olarak karşımıza çıkan deniz taşımacılığında en ekonomik çözüm yollarını üreterek düşük maliyet ile gönderebileceğiniz büyük hacimli kargolarınızın güvenle taşınmasını sağlıyor.

Taşınacak yükler ile birlikte çeşitli kategorilere ayrılan denizyolu taşımacılığında farklı taşımacılık stilleri kullanılıyor. Esalco kullandığı taşımacılık yöntemleri ile hızlı ve ekonomik çözümler sunarak taleplerinize yanıt veriyor. Programınıza uyacak şekilde gerçekleştirilen planlamalar ve geniş rota seçenekleri ile ihtiyaçlarınız sorunsuz bir şekilde karşılanıyor. 3 bin 500’ün üzerindeki acentesi bünyesinde çalışan profesyonel ekibi ile birlikte gemi taşımacılığından depolamaya, dağıtımdan gümrüklemeye ve proje taşımacılığına kadar birçok hizmet sunarak kargoların istenilen noktalara ulaşmasını hedefliyor. Esalco , deniz taşımacılığına dair lojistik hizmetlerde kaliteli hizmet anlayışı ile öne çıkıyor. Peki Esalco denizyolu taşımacılığında nelere imza atıyor?

Denizyolu Taşımacılığında Esalco’nun Öne Çıkan Hizmetleri

Hacmi ve miktarı büyük ürünlerin tek seferde taşınabilmesi denizyolu taşımacılığın sunduğu avantajlar arasında yer alıyor. Son derece güvenli bir yöntem olan deniz taşımacılığı farklı kategorilere ayrılıyor. Sefer türlerine göre 2 farklı grupta ele alınan denizyolu taşımacılığı Esalco Lojistik’in profesyonel ve deneyimli ekibiyle müşterilerine özel planlamalar yaparak sunduğu lojistik hizmet kapsamına giriyor.

Düzensiz (Tramp) Taşımacılık: Armatörlerin gemilerini yükün fazla olduğu alanlara yönelttiği bu taşımacılık türü, belirli bir teslim tarihi olmayan taşımacılık türüdür. Gemilerin tamamının ya da büyük bir kısmının dolmasının esas olduğu düzensiz taşımacılık türünde, gemiye alınan yükün varlığı önemlidir. Bu taşıma türünün sıklıkla taşıdığı yükler arasında ham petrol, kömür, maden, fosfat, çimento, kereste, gübre, tuz ve tahıl gibi ham maddeler ya da düşük mal kıymeti olan yükler bulunmaktadır.

Düzenli (Liner) Taşımacılık: Düzenli taşımacılık türü, hizmetin ön plana alındığı ve zamanın esas faktör olduğu bir taşımacılık türüdür. Yükler belirli bir tarifeye göre düzenli ve sürekli olarak taşınır. Gemiye alınan yükler önceden planlan tarihlerde belirlenen limanlarda yükleme ve boşaltma işlemlerini gerçekleştirmektedir. Hizmetten faydalanan müşteriler, tarifeler sayesinde yüklerin ne durumda olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirler. Tramp taşımacılığın aksine gemilerin dolmasının önemli olmadığı Liner taşımacılıkta, genellikle değerli eşyalar taşınır. Çuvallarda, kutularda veya sandıklarda bulunan yükler ambalajlı ya da adet sayısına göre gemiye yüklenir. Konteynerlara yüklenen yüklerin taşındığı Konteyner taşımacılık ve tipik olarak araçları taşıyan Ro-Ro taşımacılık türleri, düzenli taşımacılık kapsamı içerisinde yer almaktadır.

Esalco Lojistik Tarafından Sunulan Diğer Hizmetler

Esalco, denizyolu kargo taşımacılığı, liman konteyner taşımacılığı ve gemi kargo hizmeti gibi konuların çözüme kavuşturulduğu taşımacılıkta, dünyanın en büyük armatörleri ile anlaşıyor ve gerekli belgelerin eksiksiz bir şekilde hazırlanmasını sağlıyor. Karmaşık olarak görülen lojistik işlerin sorunsuz bir şekilde halledildiği konular arasında aşağıdaki hizmetler yer alıyor.

Komple Konteyner Taşımaları – FCL (Full Container Load): Komple Konteyner Taşımaları, yüklemenin uygun görülen maksimum ağırlığa ve ölçüme ulaştığında tercih edilen bir hizmettir. Taşınacak yük tüm konteyneri doldurduğu takdirde kullanılan bu taşımada, mal sahibi dilerse firma ile belirli dönemler için sözleşme imzalayabilir. Yükler limana geldiğinde ise yük sahibi konteyneri kendi deposuna boşalttırabilir. Ya da anlaşılan firmanın deposuna aktarabilir.

Parsiyel Konteyner Taşımaları – LCL (Less-Than-Container Load): FCL’nin aksine yüklerin konteynerları fazla doldurmadığı durumlarda kullanılan Parsiyel Konteyner Taşımacılık türünde, konteyner içerisindeki yükler birden fazla müşteriye ait olabilmektedir. Denizyolu taşımacılığı söz konusu olduğunda sıkça tercih edilen LCL ile navlun maliyeti alıcılar arasında pay edilir ve bu şekilde maliyet avantajı elde edilir.

Kombine Taşımalar

Kombine taşımacılık nakliye işlemlerinin birden fazla şekilde gerçekleştirildiği; karayolu, denizyolu, havayolu gibi ulaşım türlerinden en az iki tanesinin transfer için kullanıldığı taşımacılık türüdür.

Geniş ve güçlü ekipten oluşan Esalco’nun sunduğu hizmetler arasında ayrıca aşağıda yer alan 3 lojistik servis bulunuyor.

● İthalat / İhracat Konsolidasyon Servis

● Limandan limana, kapıdan kapıya ve depodan depoya taşımalar

● Üçüncü ülkeler arası taşımalar (cross trade)

Ağır ve daha fazla sayıda yüklerin taşınmasını kolaylaştıran denizyolu taşımacılığı denize kıyısı olan ülkelerin bir adım önde olmasını sağlamaktadır. Gittikçe öneminin artması, sunulan hizmetlerin değerlenmesini ve taşımacılığın sıklıkla tercih edilmesinin önünü açarken Esalco Lojistik müşterilerine özel planlamalar yaparak en uygun ve ekonomik çözümleri sunmayı amaçlıyor ve kalite standartları çerçevesinde hizmet veriyor. Müşterilerine en kaliteli hizmeti sunabilmek için alanında uzman ve deneyimli ekibi ile birlikte sektördeki gücünü kullanıyor. Siz de lojistik alanında güvenilir bir firma ve kaliteli hizmet arıyorsanız Esalco ile iletişime geçebilirsiniz.