Orman yangınlarında son durum: 5 ilde 10 yangın devam ediyor

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadelede yedinci güne girilirken, halk ve yangın söndürme ekipleri yangınları söndürmek için çalışmaya devam ediyor.

Orman yangınlarında son durum: 5 ilde 10 yangın devam ediyor

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele 7. gününde devam ederken, yapılan son açıklamaya göre Antalya'da 2, Muğla'da 5, Adana, Isparta'da ve Denizli'de birer sürüyor.

6 günde Türkiye'nin farklı illerinde çıkan toplam 144 orman yangınının 134 ise kontrol altına alındı. 28 Temmuz'dan bu yana süren yangınlarda 8 kişi yaşamını yitirdi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yaptığı yazılı açıklamada, pek çok noktada aynı anda başlayan ve henüz kontrol altına alınmayan Antalya Manavgat ve Marmaris yangınlarında maalesef can ve mal kayıpları yaşandığını hatırlatan Karacabey, "Antalya'da 2, Muğla'da 5, Adana, Isparta'da ve Denizli'de birer olmak üzere, devam eden 10 orman yangını için toplam 16 su atan, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 200 personelimiz görev yapıyor" bilgisini vermişti.

06:16 Seydikemer’de yangınlar kontrol altına alındı

Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki ormanlık alanlarda 4 ayrı noktada aynı anda çıkan yangın ihbarı üzerine teyakkuzda olan ekiplerle birlikte halk seferber oldu. Yapılan çalışmalar sonucunda yangınlar kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği Seydikemer’deki yangınlarda halk bekleyişini sürdürüyor.

Etiketler
Orman yangınları Türkiye Yangınlar