Çocuğunuzun En İyi Arkadaşı Olacak Peluş Oyuncaklar

Peluş oyuncak, yetişkinler için sadece oyuncaktan ibaret olabilir ama çocuklar için, onlar sadece bir oyuncak değildir.

Çocuğunuzun En İyi Arkadaşı Olacak Peluş Oyuncaklar

Çocuğunuzun En İyi Arkadaşı Olacak Peluş Oyuncaklar - Resim : 1

Peluş oyuncak, yetişkinler için sadece oyuncaktan ibaret olabilir ama çocuklar için, onlar sadece bir oyuncak değildir. Peluş, çocuklar için bir arkadaş, duygularını paylaşacağı kendi boylarında bir kardeş, asla incinmeyen ve güven duyulan bir dosttur. Özellikle oyun dönemindeki çocuklarda peluş tavşan ya da yumuşak oyuncaklar, çocuk gelişimi açısından oldukça önemlidir.

Peluş Oyuncak Çocukların Dünyayı Daha İyi Anlamasına Yardımcı Oluyor

Çocukların oyunla dünyayı anladıkları bir gerçek. Bu bakımdan oyuncaklar da çocukların dünyayı anlamasının bir yolu. Haliyle yaşa uygun, iyi bir oyuncak seçimi, çocuklara verilecek en güzel hediye. Üstelik bu tür oyuncaklar çocuk eğitimine de katkıda bulunmakta.

Oyun dönemindeki bir çocuk, kendi duygularını da keşfetmeye çalışan bir çocuktur. Bu bakımdan çocuklar evcilik oynar, oyuncakları ile konuşur, onlara bir arkadaş gibi davranır, başkaları ile paylaşmaz. Peluş oyuncaklar, bu kategoride değerlendirildiğinde daha özel bir yere sahip. Çünkü peluş, ayı, köpek ya da çocuk şeklinde, yumuşak ve genelde çocukla aynı boyda. Dolayısıyla çocuğun somut dünyayı anlamasında kilit bir rol oynuyor.

Peluş Oyuncak En İyi Uyku Arkadaşı Oluyor

Oyuncak ayısı olmada uyuyamayan, peluş köpeği evde kaldığı için yarı yoldan ailesini eve döndüren çocuk sayısı hiç de az değildir. Bunun nedeni, çocukların bu oyuncakları bir arkadaşı olarak görmesidir. Binlerce peluş oyuncak varken, çocuk kendi oyuncağını bu yüzden ısrarla ister. Dolayısıyla peluş oyuncaklar çocuklarda güven duygunu, güvenme güdüsünü geliştirir.

Herkes gibi çocuklar da güvendikleri yerde mutlu olur. Çocuklar, bu güven duygusu nedeniyle peluş oyuncakları olmadan yatmak istemez. Bu durum, özellikle ebeveyn odasından ayrılan çocuk için, kendi odası ve yatağına alışma sürecinde çok etkilidir.

Peluş oyuncak seçimi ise çocuğun sağlığı için çok önemlidir. Sonuçta yumuşak, tüylü ve kiri üstünde toplamaktadır. Tüm bu olumsuzlukları yaşamamak için peluş oyuncak seçerken dikkat edilmesi gereken şeyler şunlardır:

  • Kumaş anti- bakteriyel olmalıdır.
  • Kesinlikle yıkanabilir kumaşlar tercih edilmeli. Yıkama, doğal bir deterjanda makinede ya da elde yıkama şeklinde olmalı.
  • 24 aydan küçük çocuklar, kendilerinden büyük oyuncaklardan korkar. Bu bakımdan peluşu alırken boyutlarına dikkat edilmelidir.
  • Isabel Abbey peluş serisine göz atmak ihmal edilmemelidir. Çünkü tüm bunlara sizin yerinize dikkat eden, kurucuları aynı zamanda bir ebeveyn olan girişim Isabel Abbey’