Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri usulsüzlüklere karşı yargıda

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından üniversite yönetiminde yapılan usulsüzlüklere karşı direnişlerini sürdürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri usulsüzlüklere karşı yargıda

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) ve üniversitenin yeni yönetimince alınan kararların yürütmelerinin durdurulması talebiyle üç yeni dava açtı.

bianet’in haberine göre, birinci başvuru, İstanbul 12. İdare Mahkemesi'ne atanmış rektör Melih Bulu'nun İletişim Fakültesi'ne vekaleten dekan olarak atanmasının iptali için yapıldı.

Akademisyenler, başvuruyla ilgili açıklamalarında "Boğaziçi Üniversitesi'nde bu görevi yürütme bilgi, birikim ve deneyimine sahip onlarca akademisyen bulunmasına ve hiçbir zorunluluk bulunmamasına karşın vekaleten rektörün kendisi atanmıştır. dekan yetkilerini ve oy hakkını kullanmak, sonuç olarak üniversiteyi zaptetmektir" ifadelerini kullandı.

İkinci başvuru, İstanbul 9. İdare Mahkemesi'ne Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muzaffer Eroğlu'nun Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görevlendirilmesinin iptali talebiyle yapıldı.

Akademisyenlerin, Eroğlu "görevlendirmesine" yönelik açıklaması da şöyle:

"Amaç yine Senato'da çoğunluğu, hukuksuz da olsa, bir biçimde ele geçirerek üniversiteyi zapt etmektir. oy dengesini değiştirmeye yönelik olarak hukuksuz bir şekilde geçici görevlendirmeler yapılması üstün kamu yararı ile bağdaşmaz niteliktedir.” Üçüncü başvuru, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'ne yine Muzaffer Eroğlu'nun Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin senatörü olarak atanmasının iptali için yapıldı.

Akademisyenler, bu başvuruları için de "YÖK kararıyla geçici olarak görevlendirilen Dr. Muzaffer Eroğlu'nun senatör olarak atanması işlemi yoklukla maluldür. Hukuka aykırı mutlak butlanla geçersiz bir işlem olması nedeniyle de iptal edilmesi gereken bir işlemdir" dedi. Öte yandan akademisyenler dün yaptıkları haftalık açıklamalarında şunları söyledi: “Bir kez daha, atanmış Melih Bulu, Gürkan Kumbaroğlu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez’in, bir gecede kurulan Hukuk Fakültesi’ne atanmış Selami Kuran ve görevlendirilmiş Muzaffer Eroğlu’nun istifasını talep ediyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!”

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Akademisyen Boğaziçi Üniversitesi Üniversite