Ahmet Takan 'Ne olur!' diyerek uyardı: Maksadım ayar vermek değil...

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında ramazan ayında telefonlara gelen yardım mesajlarıyla ilgili uyarıda bulunarak, "Yardımlarınızı kendi ellerinizle yapın" dedi.

Ahmet Takan 'Ne olur!' diyerek uyardı: Maksadım ayar vermek değil...

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında ramazan ayında yapılan yardımlara dikkat çekti. Takan, yardımlarla ilgili telefonlara gelen mesajlar konusunda uyardı.

Takan, "Ne olur!.. Adını ne koyarsanız koyun, yardımlarınızı, gönlünüzden geçen miktarı ne olursa olsun yakın çevrenizdeki muhtaç insanlarımıza kendi ellerinizle yapın…" ifadelerini kullandı.

Takan, yazısında şunları kaydetti:

Engin hoş görünüze sığınırım!..

Maksadım, ayar vermek, bir yerlere yönlendirme yapmak değil. Akıl vermek hiç değil. Prensiplerime aykırıdır!.. Yardım, bir gönül işidir… Fedakarlık asil bir insanlık meziyetidir. Merhamet ise Tanrılık kadar kutsal bir makamdır. Kimsenin de elinde diğerininkini ölçebilecek bir ölçü birimi yoktur. Böyle inanırım…

Ramazan ayında telefonlarınıza fitre ve zekatlarınızı isteyen bazı kurum, dernek ve vakıflardan kısa mesajlar geliyordur. Ben, hemen hemen her gün gelen bu mesajları silip atıyorum. Bir gazeteci olarak çevrilen film fırıldakları çok net biliyorum. Ramazan ayı, toplum olarak yardımlarımızı daha yoğunlaştırdığımız bir aydır. Fitre zekatların yanı sıra, çeşitli nedenler yüzünden tutamadığımız oruçlarımızın da fidyesini veririz.

Pandemi ile birlikte siyasi iktidarın yürüttüğü gaddar kapanma kararları yüzünden etrafımızdaki yardım talepleri giderek artıyor. Her gün yakın çevremde ne acıklı hikayeler dinliyorum bilemezsiniz!..

Eminim, benim şahit olduğum olaylara sizler de kendi çevrenizde tanıklık ediyorsunuzdur. Bayrama da az bir süre kaldı. Ne olur!.. Adını ne koyarsanız koyun, yardımlarınızı, gönlünüzden geçen miktarı ne olursa olsun yakın çevrenizdeki muhtaç insanlarımıza kendi ellerinizle yapın…

Pandemi ve yasaklar yüzünden fotoğraf giderek daha da acıklı bir hal alıyor. Ancak büyük bir mutlulukla izliyorum; bu asil millet kendisini yönetme iddiasında bulunan siyasilere fark atıyor. Pudra şekercilere inat, kendi bildiği yolda devam ediyor!.. Ekmeğini bölüşüyor…

Sadece hatırlatmak istedim!..

Etiketler
Ahmet Takan Telefon