AKP'li belediye gri pasaport iddialarına yanıt verdi: Karar çıktı ama...

Ordu Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, gri pasaporta ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

AKP'li belediye gri pasaport iddialarına yanıt verdi: Karar çıktı ama...

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, belediyeler aracılığıyla Türkiye’den Almanya’ya gri pasaportla gönderilen kişilere Ulubey belediyesini de ekleyerek 53 kişiye gri pasaport verildiğini ileri sürüp, belediye meclis kararını ve isim listesini sosyal medya hesabında paylaştı.

Listenin başında AKP’li Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan’ın bulunduğuna dikkat çeken CHP’li Adıgüzel, “Listenin çoğunun Ulubey dışından olduğu bilgisi de var. Valilikten aldığımız bilgiye göre bir pasaport işlemi Ordu ilinden yapılmamış. Şimdi Ulubey Belediyesi açık ve net açıklamak zorundadır.

Sizin belediye olarak çoğu Ordu dışından olan bu 53 kişinin yurtdışına çıkışı için aracı olmaktaki amacınız ve Ulubey’in çıkarı nedir?” diyerek konunun araştırılmasını istedi.

''KARAR ÇIKTI AMA GÖNDERMEDİK''

Halk TV'de yer alan habere göre, Ordu’nun AKP’li Ulubey Belediyesi yaptığı bir açıklama ile CHP’li Mustafa Adıgüzel’in iddialarının doğru olmadığını belirtti.

Ulubey Belediye Başkanlığı’ndan yapılan söz konusu açıklamada, aynı kişi ve derneğin ülke genelinde çok sayıda belediyeye aynı davet mektubunu gönderdiğini vurgulanarak, “02.07.2020 tarihi itibariyle Belediyemize de bu davet mektubu gelmiştir. Gelen davet mektubu üzerine 04.08.2020 tarih ve 30 sayılı meclis kararı, meclisi teşkil eden tüm partili üyeler (AK PARTİ, CHP, MHP) tarafından oybirliği ile alınmıştır.

Karar akabinde Belediye Başkanımız İsa Türkcan'ın dikkati, haricen yapmış olduğu araştırmaları ve konunun Ordu Valimiz ile paylaşılarak istişare edilmesi sonucu bu gezinin uygun olmayacağı değerlendirilmiş ve belediyemiz tarafından herhangi bir başvuru veya girişimde bulunulmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler
Ordu Pasaport