'128 milyar dolar nerede?' soruşturmasında skandal: 128 milyar doların hesabını vermeyi de yine bize itelediler

Mudanya Belediyesi Basın Danışmanı Harun Karanfilci, geçtiğimiz günlerde Erdoğan'a hakaret soruşturması başlatılan ve gece yarısı operasyonu ile sökülen '128 milyar dolar nerede?' afişleri ile ilgili ifade verdi.

'128 milyar dolar nerede?' soruşturmasında skandal: 128 milyar doların hesabını vermeyi de yine bize itelediler

GERÇEK GÜNDEM / SERHAT YILMAZ

CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'nın ilçeye astığı '128 milyar dolar nerede?' afişleri gece yarısı operasyonu ile sökülmüş, savcılık afişler hakkında 'Erdoğan'a hakaret' soruşturması açıldığını açıklamıştı.

BELEDİYE BASIN DANIŞMANI İFADEYE ÇAĞRILDI

Soruşturma kapsamında Mudanya Belediyesi Basın Danışmanı Harun Karanfilci ifadeye çağrıldı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Karanfilci, ifadesini, ''Arkadaşlar 128 Milyar Doların hesabını vermeyi de yine bize itelediler. Hesabı onlardan beklerken benden hesap vermemi istediler. Bugün yine yeni yeniden, savcının emriyle #128MilyarDolarNerede billboardlarından dolayı cumhurbaşkanına hakaretten ifademi aldılar'' notu ile paylaştı.

'128 milyar dolar nerede?' soruşturmasında skandal: 128 milyar doların hesabını vermeyi de yine bize itelediler - Resim : 1

''BELEDİYE İLE SİYASİ BİR BAĞLANTISI YOK''

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Harun Karanfilci, soruşturma kapsamında ifadesinin alınması hakkında www.gercekgundem.com'a yaptığı açıklamada ''Hiçbir şekilde hakaret barındırmayan bir görsel. Ben belediyenin bir personeli olarak standar bir prosedörü işlettim. Konunun belediye ile siyasi bir bağlantısı yok. Teknik bir mesele belediye açısından billboardların kiralanması.

Cumhuriyet Halk Partisi bir dilekçe vermiştir. O dilekçenin karşılığında yer istemiştir. Uygunluk durumuna bakılmıştır. Parası alınmıştır ve verilmiştir'' ifadelerini kullandı.

''HAKLI BİR SORU''

Karanfilci ayrıca, ''Zaten kişisel olarak hakaret barındırdığını da düşünmüyorum, haklı bir soru olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Etiketler
128 milyar dolar Hakaret Operasyon Soruşturma