Burry Soprano kimdir? Burry Soprano neden tutuklandı? Burry Soprano gerçek adı

Geçen yıl yayınladığı "Mary Jane" single'ı ile sadece Türkiye'de değil dünyada da dikkat çeken rap müzisyeni Burry Soprano, "uyuşturucuya özendirme" suçlamasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Burry Soprano kimdir? Burry Soprano neden tutuklandı? Burry Soprano gerçek adı

'Burry Soprano' olarak bilinen rap müzisyeni Burak Aydoğduoğlu, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle polis ekiplerince yapılan baskınla gözaltına alındı. Müzisyen, adliyedeki işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

Sabah gazetesinin, emniyet kaynaklarına dayandırdığı aktarıma göre İstanbul'da Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, rapçinin 12 Mart'ta Selimpaşa'da bulunan bir otele giriş yaptığını belirledi ve oteldeki odasına baskın yaptı.

Haberde, Aydoğduoğlu'nun bir süredir uyuşturu kullanmak ve özendirmek suçundan arandığı söylendi.

Tepkiler: Niye rapçiler?

Burry Soprano'nun tutuklanmasına pekçok sosyal medya kullanıcısı ve Türkiye'de yeni nesil rapin temsilcilerinden tepki geldi. Twitter'da #freeburrysoprano etiketi ile rapçinin serbest bırakılması talep ediliyor.

Kendisi de şarkıları gerekçe gösterilerek benzer suçlamalara maruz kalan ve şu anda yurtdışında ikamet eden rapçi Ezhel, Instagram hesabından Burry Soprano'nun tutuklanması üzerine bir story paylaştı.

BURRY SOPRANO KİMDİR?

Burry Soprano (ya da “Soprano”), 1997 Yılının 31 Mayıs’ında İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi. Küçük yaşlarda hiphop kültürüyle tanışan genç müzisyen, ritmik ve melodik yeteneklerinin fark edilmesiyle kısa sürede kendini mikrofon başında buldu. 2016 yılından beri Türkiye’nin öncü hip-hop oluşumlarından biri olan 832. Yanyol bünyesinde faaliyet gösteren Soprano’nun, 2018 yılında, merkez binası 832. Yanyol’da bulunan M.O.B Entertainment ile anlaşma imzalaması bekleniyor.

Burry Soprano ise Mary Jane şarkısıyla günümüzde müzik piyasasında fırtınalar estiren genç bir rapçidir. İlkay Şencan’ın remix versiyonu bulunan şarkıyla birlikte dijital platformlarda en çok dinlenen şarkıya imza atmıştır.

Etiketler
Cezaevi Silivri Türkiye Uyuşturucu