Pastane sahibi kadın Kılıçdaroğu'na anlattı: Sadece bakıp giden yurttaşlar var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’da esnafın derdini dinledi. Pastane sahibi kadın, fırına giren yurttaşların bakıp gittiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği esnaflar ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Pastaneci kadın, pandemiden dolayı iş yapamadıklarını söyleyerek, “Çok sıkıntılı dönemdeyiz. Allah sonumuzu hayır etsin. Borçla, öyle yapa böyle yapa geçimimizi sağlıyoruz.

Bir ton borç batağına giriyoruz. Bir açıyorlar, bir kapatıyorlar. Mutasyona uğradı diyorlar” dedi. Esnaf kadın, pastaneye gelip ürünlere bakıp giden olduğunu vurgulayarak, “Bakıp da geri dönen çok oluyor. 35 liradan baklavanın kilosunu, 1,5 liradan simidi satıyorum. Ama bu 1,5 liraya filan çok diyen insanlarımız var” diye ekledi.

“EMEKLİYİM CEBİMDE 100 TL VAR”

Pastaneci erkek esnaf ise emekli olduğunu ancak verilen maaşın yetmediğini vurgulayarak, cebindeki 100 lirayı gösterdi. Esnaf, “Ayın kaçı bugün, emekliyim 100 lira param var cebimde. Geçinemiyoruz, çok zor durumdayız” dedi.

Tekstil ürünleri satan esnaf kadın, 50 lira olarak söylediği ürünü alamayan yurttaşlar olduğunu kaydederek, “50 liraya alacak gücü olan insanlarımız yok. 20-30 lira söyleyen insanlarımız var.

Küçük yerde geçim zor, büyük yerde nasıl düşünmek istemiyorum” dedi. Esnaf erkek ise ürünlerinin elinde kaldığını vurgulayarak, “Pandemiden dolayı iş yok. Bu yıl aldığım mal hiç satılmadı. Ben bu malı bitiriyordum. En azından 30 bin liralık takım elbise almıştım. Hepsi elimde çakıldı. Dükkan kendimin olmasa masrafımı karşılayamam” diye konuştu.

Etiketler
Manisa Kemal Kılıçdaroğlu