Polis ablukasına rağmen 19. Feminist Gece Yürüyüşü

İstanbul'da kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Feminist Gece Yürüyüşü için bir araya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlar çeşitli şehirlerde yürüyüşler düzenliyor. İstanbul Taksim'de 19. Feminist Gece Yürüyüşü düzenleniyor.

Eyleme yine salgın nedeniyle katılmayacak olanlar için ise “online yürüyüş” etkinliği düzenleniyor. Buna göre Twitter üzerinden #8MarttaTaksimdeyiz etiketiyle yapılan paylaşımlara göre feministgeceyuruyusundeyiz.com’da online bir harita yayımlanacak.

Kadınlar, Sıraselviler Caddesi'nde halaylar çekerek eylem saatini bekliyor. Yürüyüşe katılanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da var.

Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılanların "Zıpla, zıpla, zıplamayan kayyumdur" sloganları atarak zıpladığı anlar kameralar tarafından kaydedildi:

BASIN AÇIKLAMASI

ylemde toplanan kadınlar adına basın açıklaması okundu. Açıklamada "Cinsiyetçi ve aşağılayıcı muameleye, nefrete, homofobik ve transfobik saldırılara, toplumsal cinsiyetten korkan, “LGBT yoktur” diyenlere karşı feminist isyan her yerde! Patriyarkaya, kapitalizme, ırkçılığa, dini baskılara karşı feminist isyan gelecekte; barışı, demokrasiyi, eşit ve özgür bir ülkeyi istiyoruz!" denildi.

Açıklamanın ardından kadınlar sloganlarla Karaköy'e yürüyüşe geçti. Taksim'e çıkmak isteyen kadınlar polis tarafından engellendi

Etiketler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Polis