Kırklareli Valisi: Kentte 2 haftada yüzde 100'e yakın vaka artışı oldu

Kentte Covid-19 denetimlerine katılan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 'yüksek risk' grubundaki ilde son 2 haftada yüzde 100 vaka artışı olduğunu söyledi. İşyerlerinin kapalı olduğu Edirne'yi örnek göstererek dikkat çağrısında bulundu.

Kırklareli Valisi: Kentte 2 haftada yüzde 100'e yakın vaka artışı oldu

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yeni başlatılan "Dinamik Denetim Süreci" uygulaması kapsamındaki denetimlere katıldı. Polisle çay bahçesi, kafe, restoran incelemelerine katılan Bilgin, "Kentimizde maalesef iki haftada yüzde 100'e yakın vaka artışı oldu" dedi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bilgin, kentin "yüksek risk" kategorisinde olduğunu belirtti ve "Covid-19 dünyada yaşayan herkes için bir problem. O nedenle hep birlikte dinamik bir şekilde birbirimizi denetleyelim ki bu sürecin hepimize zarar vermeden atlatılmasını sağlayalım" dedi. Vaka sayılarının arttığını ifade eden Bilgin şöyle devam etti: "Kentimizde maalesef iki haftada yüzde 100'e yakın vaka artışı oldu. O nedenle yüksek riskli bir iliz. Hep birlikte düşük riske indirebiliriz. Bu da hepimizin gayretiyle olur. Hep birlikte Dinamik Denetim Süreci'ni yöneteceğiz. Başka çaremiz yok. Çok yüksek riske geçtiğimizde yanı başımızda Edirne ilimiz bu kapsamda biliyorsunuz, iş yerleri kapalı. İki haftada bir bu değerlendirmeye alınacak. Biz de iki hafta sonra çok yüksek riske girme durumumuz olduğunda, bu bizim için hakikaten çok zor bir durum olur." ​​​​​

Sağlık Bakanlığı'nın risk durumu haritasına göre 'yüksek riskli' turuncu kategoride bulunan Kırklareli'nde 20-26 Şubat verilerine göre 100 bin kişiye düşen vaka sayısı 96.

Kırklareli Valisi: Kentte 2 haftada yüzde 100'e yakın vaka artışı oldu - Resim : 1

Etiketler
Kırklareli Edirne Ağrı