Adnan Oktar kimdir?

Adnan Oktar grubuna yönelik bu sabah geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Peki Adnan Oktar kimdir? Hangi alanda çalışmalar yürütüyor?

Adnan Oktar kimdir?

Polis, daha önce de Adnan Oktar ve müritlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirmişti. Bunlardan en sonuncusu, Avusturya’da yaşayan bir babanın bu yılın ocak ayında İstanbul’a gelerek 19 ve 17 yaşındaki kızlarını Oktar’ın televizyon programında gördüğünü belirtmesiyle savcılığa başvurması ve yürütülen operasyondu.

1999 yılında da, Devlet Güvenlik Mahkemeleri döneminde, 2 bin polis Adnan Oktar’ın İstanbul Silivri’deki çiftliğini basmış ve Oktar ile birlikte 75 müridi gözaltına alınmıştı.

2 Şubat 1956 tarihinde Ankara’da doğan Adnan Oktar, üniversite eğitim için İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne devam etti. Oktar bu okulu da yarım bıraktı.

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla evrim karşıtı kitaplar yazan Oktar, ‘kedicikler’ olarak adlandırdığı kadın müritleriyle yaptığı televizyon programlarıyla kamuoyu gündemine geliyordu.

Etiketler
Adnan Oktar cemaatine operasyon Adnan Oktar Operasyon