Demokratik Sol Avukatlar seçimini yaptı

Ankara Barosu Başkan Adayını belirlemek için ön seçime giden Demokratik Sol Avukatlar, yoluna Avukat R. Erinç Sağkan ile devam edecek.

Demokratik Sol Avukatlar seçimini yaptı

3 adayın yarıştığı seçimde kullanılan 5 bin oyun 2 bin 268’ini alarak ön seçimden zaferle çıkan tecrübeli Avukat, Atatürkçü söylemleri ve toplumsal olaylara duyarlılığıyla beğeni topluyor.


Ekim ayında yapılması planlanan Ankara Barosu Genel Kurulu öncesi Demokratik Sol Avukatlar, Ankara Barosu Başkan adayını belirlemek üzere ön seçime gitti. Vedat Dalokay Salonu’nda gerçekleşen seçimde, iki dönemdir Ankara Baro Başkanı olan Avukat Hakan Canduran, Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Erinç Sağkan ve TBB başkanı Av. Metin Feyzioğlunun desteklediği aday olan Avukat Seçkin Arıkan yarıştı. Kurulan 12 sandıkta toplam 5 bin oy kullanıldı. Oyların 2 bin 268’sini alarak seçimden büyük bir farkla çıkan Avukat Erinç Sağkan, en genç başkan adayı olarak dikkatleri çekti.


“Mesleğin ve meslektaşın tam yanında duracaklarını” her defasında vurgulayan tecrübeli Avukat Sağkan, toplumsal olaylara duyarlılığıyla beğeni kazandı. Genç, dinamik, etkin, dik duracak, olaylara anında tepki verecek bir ekip ile yola çıkan Sağkan, Atatürkçü söylemleriyle de gündeme damgasını vuruyor.
Ankara Barosu Genel Kurulu kadar öneme sahip Demokratik Sol Avukatlar ön seçimini kazanan genç Avukat Erinç Sağkan, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sağkan, “Seçim sonucunda, sadece gençlerden değil tüm yaş gruplarından bize destek geldiğini gördük. Bu bizi çok mutlu etti. Bu teveccühe layık olmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi. ‘Mesleğin, meslektaşın, kadının, çocuğun, işçinin, doğanın, hayvan haklarının, Atatürk Cumhuriyetinin avukatıyız’ diyerek yola çıktılarını belirten Sağkan, bu yolda ilerleyeceklerini kaydetti.


Ön seçimi kazanarak Demokratik Sol Avukatların Ankara Barosu Başkan Adayı olan ismin, başkanlığı kesin alacağı gözüyle bakılıyor. Bu nedenle Demokratik Sol Avukatların ön seçimi, avukatlar için büyük önem taşıyor.

Etiketler
Ankara Seçim