Uzaktan eğitimde velilere hakaret ettiği iddia edilen öğretmenlere suç duyurusu

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde ders arasında iki öğretmen sohbet ederken birinin velilere hakaret ettiği iddia edildi. Veliler iki öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Uzaktan eğitimde velilere hakaret ettiği iddia edilen öğretmenlere suç duyurusu

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde ders arasında iki öğretmen sohbet ederken birinin velilere hakaret ettiği iddia edildi. Veliler iki öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Fatih’te bulunan Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde uzaktan eğitim sırasında iki öğretmenin velilere hakaret ettiği iddia edildi. Öğretmenlerin kendi aralarında okul aile birliği seçimi için sohbet ettikleri sırada bu konuşmaların geçtiği öne sürüldü.

Velilerin iddiasına göre H.Ş. ve M.U. adlı iki öğretmen arasında geçen konuşmada H.Ş. “O… çocuğu” ve “p.ç” dedi. Ayrıca konuşmada H.Ş.’nin velilerden bahsederken “Eşkıya tayfası, monşer” gibi ifadeler kullandığı iddia edildi. Öte yandan öğrenciler için de H.Ş.’nin “salak” dediği öne sürüldü.

İki öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan veliler, ayrıca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de şikâyet dilekçesi verdi.

Suç duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

“Cağaloğlu Anadolu Lisesi ülkemizin en güzide okullarından olup yüksek puanla öğrenci alan bir lisedir. Burada eğitim almaya çalışan çocuklar için bu sözlerin sarf edilmiş olması kabul edilemez olduğu gibi vatan, ülke sevgisi ve devlet memurluğu ile de bağdaşmaz. Bir devlet memuruna, öğretmene yakışmayacak şekilde davranan ve öğrencilerin eğitim-öğretim hakkını engelleyen her iki öğretmeninde en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir.” Ayrıca öğretmenler hakkında kamu davası açılması istendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen dilekçede ise şu ifadeler kullanıldı:

“657 Sayılı Yasanın 6 ve 7. Maddelerine ve ayrıca TCK 112. Maddesine aykırı davranan bu iki öğretmenin soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi ve öğrencilerin eğitim hakkının engellenmemesi için tedbiren derslerden alınmasını, haklarında ivedilikle soruşturma açılmasını ve devlet memurluğundan çıkarma cezası ile cezalandırılmalarını talep ediyoruz.”

Veliler dün yaptıkları basın açıklamasında “Her iki öğretmen de tarafsızlık ve devlete bağlılık ilkelerini çiğnemiş ve çocukların eğitim hakkını engellemişler ve halen dahi engellemektedirler. Ses kaydında öğretmen H.Ş. diğer öğretmen arkadaşına ‘Çocukların eksiğini tamamlamakla uğraşma, teknik anlat git, hepsinin özel öğretmeni var’ demekte ve telkinde bulunmaktadır” dedi.


Etiketler
Hakaret Lise Öğretmen